Toplum

Almanya’da Trafik Çilesi: 2023’te Sürücüler 427 Bin Saatini Yolda Geçirdi

Almanya'da sürücüler, 2023 yılında trafik sıkışıklığı nedeniyle toplamda 427 bin saatini yollarda geçirdi. ADAC'ın açıkladığı son stau istatistiklerine göre, trafikteki aksamalar bir önceki yıla göre %30 artış gösterdi.
07 Şubat 2024
@shutterstock

Almanya’da 2023 yılında Almanya’daki sürücüler, trafik sıkışıklığı nedeniyle toplamda 427 bin saatlerini yollarda geçirdi. Alman Otomobil Kulübü ADAC tarafından salı günü yayımlanan rapora göre, geçen yıl trafikte yaşanan aksamalar, 2022 yılına kıyasla belirgin bir şekilde arttı ve trafik sıkışıklığı süreleri yaklaşık yüzde 30 oranında yükseldi.

yol çalışmaları trafik sıkışıklığına neden oluyor

ADAC’ın raporuna göre, trafik sıkışıklıklarının artmasının sebepleri arasında yol çalışmaları, kaza sayısındaki artış ve artan araç sayısı gösteriliyor. Bu durum, özellikle işe gidip gelme saatlerinde büyük şehirlerdeki yoğunlukların artmasına neden oluyor.

“altyapı iyileştirmelerinin hayata geçirilmesi önemli”

ADAC yetkilileri, trafik sıkışıklığının azaltılması için altyapı iyileştirmeleri ve akıllı trafik yönetim sistemlerinin hayata geçirilmesinin önemini vurguluyor. Ayrıca, sürücülere zorunlu olmadıkça özellikle işe gidip gelme saatlerinde trafiğe çıkmamaları ve mümkünse toplu taşımayı kullanmaları öneriliyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş