Dünya

İsrail’in Gazze’ye Saldırıları 125. Gününde: Can Kaybı 28 Bine Yaklaştı

İsrail'in, halkı zorla aç ve susuz bıraktığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 130 artarak 27 bin 840'a yükseldi.
08 Şubat 2024
İsrail'in Gazze'ye Saldırıları 125. Gününde: Can Kaybı 28 Bine Yaklaştı @aa

İsrail’in 125 gündür havadan ve karadan sürdürdüğü saldırılarda Gazze’de can kaybı 27 bin 840’a çıktı. Toplam yaralı sayısının da 67 bin 317’ye ulaştığı kaydedildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 125 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verdi.

24 saatte 130 Filistinli öldürüldü

İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi’nde 130 Filistinliyi daha öldürdüğü, ölen kişi sayısının 27 bin 840’a yükseldiği aktarıldı. Son saldırılarda 170 kişinin daha yaralandığı Gazze Şeridi’nde toplam yaralı sayısının da 67 bin 317’ye ulaştığı kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin engellemesi sebebiyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını vurguladı.

Gazzeliler temel ihtiyaç gıdalarına erişemiyor

Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde yaşayan Gazzelilerin hayatta kalmak için temel ihtiyaçlardan yoksun olduğunu kaydetti.

Griffiths, yazılı açıklamasında, Gazze’de yaşanan krizin beşinci ayına girdiğini belirtirken, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde devam eden çatışmaların daha fazla can kaybına neden olduğu ve insani ihtiyaçların daha da kötüye gittiğini kaydetti.

“İnsani durumun felaketin ötesinde”

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Sözcüsü Tommaso Della Longa, Gazze’de insani durumun “felaketin ötesinde” olduğunu belirterek, açlığın ulaştığı seviyenin insanları çaresiz bıraktığını bildirdi. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş