Toplum

Pegasus Bagaj Hakkı Güncellendi: Kabin Bagajından Ücret Alınıyor

Pegasus bagaj hakkı yenilendi. Yenilemeyle kabin bagajlarından artık ücret alıyor. Kabine sadece 3 kiloluk el çantaları ücretsiz alınıyor.
14 Şubat 2024
Pegasus bagaj hakkı güncellendi. Pegasus, kabin bagajlarından ücret alacak. @flypgs.com

Pegasus bagaj hakkı güncellendi. Güncelleme ile Pegasus hava yolları ekonomi sınıfı yolcular için kabin bagajı hizmetinden ekstra ücret almaya başladı. Ek ücret alınması uygulaması 14 Şubat itibariyle başladı.

Konuyla ilgili şirketten herhangi bir açıklama yapılmamasına rağmen yeni bilet uygulamasının bilet satışlarında devreye sokulduğu görüldü.

Pegasus Bagaj Hakkı için 4 Ayrı Seçenek Sunuluyor

Yeni uygulamayla, bilet satışlarında yolcuya 4 seçenek sunuluyor. Daha önce yolcuya en ucuz bilet olarak sunulan kabin bagajlı ekonomik sınıfın yerini Light Paket aldı.

Sadece 3 Kiloluk El Çantası Ücretsiz

Yeni pakette kabin bagajı yer almazken, yolcular sadece koltuk altına sığabilecek 3 kiloluk bir çanta taşıma hakkına sahip.

Bagajı olan yolcular ise daha pahalı bir üst paket olan Ekoyu seçmek zorunda kalacaklar. Bu pakette ise daha önceki EKO paketten farklı olarak kabin bagajının yanı sıra 20 kilo bagaj hakkı da eklendi.

Yükünüz Varsa Mutlaka Önceden Bagaj Hakkı Alın

Bagaj hakkı olmayıp fazla yük ile havalimanına gidecek yolcuları ise büyük ceza ödemek zorunda kalabilir.
Pegasus yolcularının kabin bagajı hizmetinden yararlanamayacak olması tepkilere yol açarken sosyal medyada şirketin yeni adımına yönelik sert eleştiriler yöneltildi.

Önceki uygulamada, en düşük paket, ekonomi sınıfından bilet satın alan yolcular ekstra bagaj hakkı satın almasa da el bagajı ile uçağa binebiliyordu.

Yolcular Tepkili

Bu arada, hava yolu yolculuğunda Pegasus’u tercih eden yolcular yeni uygulamaya tepki gösterdi. Yolcular kabin bagajının ücretlendirilmesine karşı çıktı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş