Gündem

Almanya’da Aşı Tazminatı İçin Bizzat Başvurulması Gerekiyor

12 bin kişinin koronavirüs aşısı tazminatı için müracaat ettiği Almanya’da, tazminat başvurularının bizzat mağdur veya mağdur yakını tarafından Versorgunsamt’a yapılması gerekiyor.
14 Şubat 2024
@shutterstock

Almanya’da koronavirüs salgınının önlenmesi amacıyla kullanılan kovid-19 aşılarının meydana getirdiği kalıcı hasarlarla ilgili davalar sürerken, mağdurların devletten tazminat alabilmeleri için bizzat başvuruda bulunması gerektiği bildirildi.

Müracaatlar Versorgungsamt’a Yapılmalı

Yaklaşık 12 bin kişinin koronavirüs aşısı sebebiyle kalıcı hasar mağduru olduğu iddiasıyla aşı tazminatı talebinde bulunduğu Almanya’da tazminat için başvuruların eyaletlerin Versorgunsamt diye bilinen Sosyal İşler Dairelerine yapılması gerekiyor.

Müracaatların bizzat mağdurlar ya da mağdurların yakınları tarafından yapılması gerekiyor. Eyaletlerin Sosyal İşler (Versorgungsamt) listelerine bu linkten ulaşılabilir.

Doktorlar Aşı Yan Etkilerini Zaten Rapor Ediyorlar

Almanya’da herhangi bir ilacın yan etkileriyle birlikte aşıların da yan etkilerinin aşı ruhsatı veren Paul-Ehrlich-Institut (PEI) kurumuna iletilmesi gerekiyor. Ancak doktorların bu kuruma yaptıkları bilgilendirme, aşı tazminatı müracaatı yerine geçmiyor.

Aşı tazminatı için mutlaka mağdur kişi veya mağdur kişilerin yakınları tarafından Versorgunsamt’a başvuru yapılması gerekiyor. Yapılan müracaat sonrasında Versorgungsamt ilgili doktor ve duruma göre başka doktorlardan mağdur kişinin hastalık veya hasar durumunun aşı kaynaklı olup olmadığını araştırıyor. Doktorların vereceği rapor tazminat için önem taşıyor.

Şu linkte Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinin güney bölgelerinde yaşayanların müracaat formunun bir örneğini bulabilirsiniz

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş