Gündem

Almanya’da 467 Kişiye Korona Aşısı Tazminatı Ödeniyor

Almanya’da korona aşısı olan 65 milyon kişiden 467 kişiye, aşı zararı kaldığı gerekçesi ile tazminat ödenmesine karar verildi.
23 Ocak 2024
@shutterstock

Almanya’da korona virüse karşı yapılan aşılardan dolayı kalıcı zarar gördüğünü öne süren yaklaşık 12 bin kişinin 467’sine tazminat ödenmesine karar verildi.

Bu oran, bir milyonda 7,2 kişiye tekabül ediyor. Yani aşı olan 1 milyon kişi arasında sadece 7 kişinin zarar gördüğü kabul edilmiş oluyor.

Toplamda 11 Bin 827 Kişi Müracaatta Bulundu

12 bin başvurudan çoğunun henüz tespit aşmasında olduğu, tazminat ödenmesine karar verilen kişilerdeki etkilerin ise her kişiye göre farklılık arzettiği açıklandı.

65 milyon kişinin koronavirüse karşı aşı olduğu Almanya’da 16 eyaletin tamamında toplamda 11 bin 827 kişi aşı dolayısıyla kalıcı zarar gördüğü gerekçesi ile müracaatta bulundu.

5 bin 597 Müracaat Daha İncelenecek

467 kişi müracaatlarında haklı bulunarak, kendi durumlarına uygun aylık tazminat almaya hak kazandı. Yapılan başvuruların 5 binden fazlası ise, oluşan hastalığın aşıdan kaynaklı olduğu yolunda ispatta bulunulamadığı için reddedildi. 5 bin 597 başvuru ise henüz işleme alınmadı.

Almanya’daki eyaletlerde aşı tazminatı için müracaat edilecek oyan yerlerin adreslerine şu linkten ulaşılabiliyor:

https://www.nali-impfen.de/impfstoffe-sicherheit/meldung-eines-verdachts-auf-impfnebenwirkung/antrag-auf-entschaedigung-im-impfschadensfall/

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş