Toplum

Almanya’da Postbank 2025’ten İtibaren Bankacılık Hizmetlerini Sonlandırıyor

Almanya’da Postbank, 2025 yılından itibaren ortak şubelerinde nakit çekimi ve diğer bankacılık işlemlerini sunmayı durduracağını açıkladı.
21 Şubat 2024
@Shutterstock

Almanya’da Postbank, 2025 yılı itibarıyla partner şubelerinde nakit çekimi ve diğer bankacılık hizmetlerini sunmayı sonlandırma kararı aldı. Bu karar, müşteriler için nakit para erişimini giderek daha zor hale getirecek. Postbank şubelerinin sayısı da giderek azalıyor.

bin 800 şube etkilenecek

Söz konusu değişiklikten, müşterilerin posta hizmetlerinin yanı sıra nakit para çekebildiği yaklaşık bin 800 Postbank perakende ortak şubesi etkilenecek. Deutsche Bank’ın bir sözcüsü yaptığı açıklamada, bu kararın değişen tüketici alışkanlıklarını yansıttığını belirtirken, “Çoğu müşteri artık bankacılık işlemlerini tamamen çevrimiçi yapmayı tercih ediyor. Banka, finansal işlemleri sonlandırarak dijital alana odaklanmanın en iyi yol olduğuna inanıyor.” diye ekledi.

Toplum | 26 Mayıs 2021 “Yanınızda 10 Bin Euro’dan Fazla Para Varsa Beyanda Bulunun” 26 Mayıs 2021

250 şube daha kapatılacak

Buna göre bankalar bu trendi takip ederken, hizmetlerini nakitsiz geleceğe uygun hale getirmeye çalışıyor. 2026’nın ortasına kadar, azalan müşteri sayısı nedeniyle 550 Postbank şubesinden 250’si daha kapatılacak. Sparkasse bankası da hızlı bir biçimde şubelerini kapatırken, son on yılda ülke genelinde 5 binden fazla şube kapatıldı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş