Gündem

Almanya’da Esrar Yetiştirmek ve Kullanmak Serbest Bırakıldı

Almanya'da koalisyon hükümet kenevir yetiştirmeyi ve kullanmayı serbest bıraktı. Yasayla Almanya'da esrar belirli şartlar altında serbestçe kullanılabilecek.
23 Şubat 2024
Almanya'da esrar belirli şartlar altında serbestçe kullanılabilecek. @shutterstock

Almanya’da iktidardaki koalisyon hükümeti kenevir yetiştirmeyi ve kullanmayı serbest bıraktı. Çıkarılan esrar yasasıyla Almanya’da kenevir yetiştirmek ve esrar kullanmak belirli şartlarda serbest bırakıldı.

Federal Meclis’te yapılan oylamada 226 milletvekili yasaya karşı oy kullanırken 406 milletvekili destekledi. Böylece yasa meclisten geçmiş oldu.

Gündem | 22 Şubat 2024 Almanya’da Esrar Yasası Tartışması: Polis ve Yargı Karşı Çıkıyor 22 Şubat 2024

Almanya’da Kenevir Yetiştirme ve Kullanma Şartları

Federal Eyaletler Meclisi’nin onaylaması durumunda Federal Meclis’ten onay alan esrar yasasına göre Almanya’da 1 Nisan’dan itibaren belirli şartlar altında kenevir yetiştirmek ve kullanmak serbest olacak.

Yasaya göre, 18 yaşından büyük olan herkes, sadece kendi kullanımı için yanında 25 gram esrar bulundurabilecek. Ayrıca yine sadece kendi kullanımı için evinde kenevir yetiştirebilecek. Evde 3 canlı kenevir bitkisi yetiştirilebilecek. Evde 50 gram esrar bulundurulabilecek.

Karaborsa Önlendi

Federal Sağlık Bakanı yasanın eleştirilmesine, ülkede gelişmekte olan büyük bir esrar karaborsasının da engellenmiş olacağı şeklinde cevap verdi.

Okul ve Kamusal Alanlarda Yasak

Esrarın okul ve spor alanları gibi yerlerde kullanımı ise yasak. Esrar, bu gibi yerlerden kuş uçuşu ile en az 100 metre uzaklıkta içilebilecek.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş