Avusturya’da Aşırı Hız Yapanların Araçlarına El Konulup Açık Artırmayla Satılacak

Avusturya’da Aşırı Hız Yapanların Araçlarına El Konulup Açık Artırmayla Satılacak

Avusturya’da mart ayı itibariyle başlatılacak olan yeni düzenlemeyle birlikte, hız sınırını aşan kişilerin araçlarına el konulup açık artırmayla satılacak.

Avusturya’da mart ayı itibariyle şoförleri yakından ilgilendiren bir yenilik geliyor. Geçtiğimiz yıl meclisten geçen yeni düzenleme ile birlikte, trafikte hız sınırını aşan kişilerin araçlarına el konulup açık artırmayla satılacak. 90 km/saat aşanların aracına hemen el konuabilecek

Yasaya göre yerleşim alanları içinde yapılan hız sınırının 60 kilometre/saat, şehir dışı yollarda da 70 kilometre/saat aşılması durumunda araçlara 2 haftalığına el konulacak. Fakat sürücünün daha önce hız ve tehlikeli sürüş cezaları bulunması halinde araca el konularak satışa çıkarılacak. Şehir içi hız sınırını 80 km/saat, şehir dışı hız sınırını da 90 km/saat aşan sürücülerin arabasına ise hemen el konulabilecek.

[post-refarans id=”51767″ taraf=”sol”]

YABANCI ARAÇLARA DA EL KONULACAK

Öte yandan Alman Otomobil Kulübü (ADAC), yaptığı açıklamada, yeni yasadan Alman ya da diğer dış ülkelere kayıtlı araç sürücülerinin de etkileneceği, aracın kayıt yerine bakılmaksızın el konulabileceği uyarısını yaptı.

gelir kamu yararına kullanılacak

Öte yandan Avusturya Ulaştırma Bakanlığı, el konulacak arabaların açık artırma ile satılmasından sonra elde edilen gelirin kamu yararına kullanılacağını bildirdi. Buna göre gelirin yüzde 70’i trafik güvenliği fonuna, yüzde 30’u da cezanın yazıldığı yerel yönetimlere aktarılacak.(c)