Toplum

Almanya’da Belediyeden Örnek Çalışma: “Happy Ramadan” Levhası Asıldı

Almanya’ın Frankfurt kentinde bu yıl ilk kez ramazan ayına özel şehir merkezinde “Happy Ramadan” levhası asıldı.
07 Mart 2024

Almanya’nın Hessen eyaletindeki Frankfurt kentinde, Ramazan ayına özel ilk defa şehrin merkezinde “Happy Ramadan” levhası asıldı. Pazar gününden itibaren 9 Nisan tarihine kadar, yarım ay, hilal ve kandiller ile süslenen levha, “Freßgass” olarak tanınan caddeyi aydınlatacak.

“Bunlar birlikteliğin ışıklarıdır”

Frankfurt Belediye Başkanı Nargess Eskandari-Grünberg  yaptığı açıklamada, Ramazan ayı boyunca önemli bir dostluk mesajıyla şehirdeki Müslümanları tebrik etmek istediklerini belirtti. Eskandari-Grünberg, “Bunlar birlikteliğin ışıklarıdır, ayrımcılığa, Müslüman karşıtı ırkçılığa ve aynı zamanda antisemitizme karşı bir tavırdır” dedi.

“Ramazan’ın barış işaretlerinin görünür olmasından dolayı mutluyum”

Belediye Meclisi Başkanı Hilime Arslaner (Yeşiller), Ramazan’da insanların hayatın önemli yönlerine odaklandığını belirtirken, “Bu, tüm dinlerde öğretilen insanlığın temel taşlarıdır. Frankfurtumuzda Ramazan’ın barış işaretlerinin görünür olmasından ve yaşanmasından dolayı mutluyum” dedi.

bu yıl ilk kez bir cadde ramazana özel süslendi

Almanya’da şimdiye kadar sadece Noel ve Yahudilerin Hanuka Bayramı’nda caddeler süsleniyordu. Bu yıl ilk kez Ramazan ayına özel de bir cadde sğslenmiş olacak. Frankfurt’ta 100 ila 150 bin arasında Müslüman yalıyor. Bu, toplumun neredeyse yüzde 15’ini oluşturuyor.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş