Gündem

Almanya’da Başörtülü Kadına Yumruklu Saldırı: Hastanelik Ettiler!

Almanya’nın Hamburg kentinde bebek arabasıyla yürüyüşe çıkan başörtülü kadın yumruklu saldırıya uğradı. Genç kadın hastaneye kaldırıldı.
13 Mart 2024

Almanya’nın Hamburg kentinde geçtiğimiz pazar günü Billstedt semtinde yer alan Schleemer Park’ta genç bir Müslüman kadın İslamofobik saldırıya uğradı. 31 yaşındaki kadın, bebek arabası ile yürürken, kimliği belirsiz iki adam tarafından saldırıya uğradı. Saldırganlar, kadına islamofobik ifadelerle hakaretler ettikten sonra kadını yumruklayıp hastanelik etti.

kadın tedavi altına alındı

Saldırı sonrası kadın, olay yerine gelen bir ambulansla çocuğuyla birlikte hastaneye kaldırıldı. Kadın, burada yapılan ilk müdahalenin ardından, burun kemiği kırığı ve beyin sarsıntısı gibi yaralanmalar nedeniyle tedavi altına alındı. Bebek ise saldırıda zarar görmedi. Olayın hemen ardından başlatılan aramalara rağmen, saldırganlar yakalanamadı. Eyalet Kriminal Dairesi’nin Devlet Koruma bölümü, olayla ilgili soruşturmayı üstlendi.

7 Ekim'den Bu Yana Avrupa'da Müslüman Karşıtı Saldırılar Yükseliyor Gündem | 15 Şubat 2024 7 Ekim’den Bu Yana Avrupa’da Müslüman Karşıtı Saldırılar Yükseliyor 15 Şubat 2024

islamofobik saldırılarda artış

Almanya’da ekim ayından bu yana İslamofobik saldırılarda endişe verici bir artış söz konusu. İşlenen suçlar arasında ayrıca fiziksel saldırıları, hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, mala zarar verme ve anayasaya aykırı örgütlerin simgelerini kullanma gibi suçlar da yer aldı.

Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılarda da artış

Almanya’da Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılarda da artış söz konusu. Buna göre 2023 yılının ilk dokuz ayında, geçen yılın tamamına kıyasla daha fazla saldırı kaydedildi. Polis, toplamda 686 islamofobik saldırıyı kayıt altına aldı. Federal hükümet, temmuz ve eylül ayları arasında Müslümanlara yönelik 271 islamofobik suç kaydetti. Bunların 20’sinin camiye yönelik olduğu vurgulandı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş