Toplum

Koleksiyoncular Yanlış Basılan 2 Euro’ların Peşine Düştü!

Para koleksiyoncuları madeni 2 Euro arıyor. Belçika ve Yunanistan basımı iki ayrı 2 Euro’luk madeni para 150 bin Euro'ya satılıyor.
13 Mart 2024
@shutterstock

Para koleksiyoncuları, yanlış basım yapılan 2 Euro’ların peşine düştü. Koleksiyoncular şu anda en çok Belçika tarafından 2008 yılında yanlış basılan 2 Euro’ları alıyor. Bu 2 Eurolar 150 bin Euro’dan satışa sunuluyor.

Koleksiyoncular ayrıca Yunanistan tarafından basılan 2 Euro’luk madeni paraların bazlarını da 150 bin Euro’dan satıyor.

En Pahalı 2 Euro 150.000 Euro Ediyor

Belçika tarafından 2008 yılında yanlış basılan 2 Euro’luk madeni paranın arka yüzünün bir kısmının daha kalın basıldığı belirtilirken, Yunanistan tarafından 2002 yılında basılan ve Avrupa’yı temsil eden yıldızların bir kısmının S harfi şeklinde basılmış bulunuyor. Bu iki 2 Euro’luk madeni para bu yüzden koleksiyoncuların aradığı paralar arasında yer aldı.

Küçük Devletlerin Paraları İlgi Çekiyor

Bu arada, Avrupa Merkez Bankası tarafından az miktarda para basma yetkisi verilen küçük devletlerin bastıkları paraların da en çok aranan paralar olduğu ortaya çıktı.

Örneğin, Monaco’da 2007 yılında Prenses Grace Kelly anısına basılan madeni 2 Euro’lar piyasada 3 bin Euro’ya kadar alıcı bulabiliyor.

Andorra, Monaco, San Marino ve Vatikan tarafından basılan bazı 2 Euro madeni paralar da koleksiyoncuların gözdesi arasında. Bu ülkelerin bastıkları 2 Euro’lar hatalı basılmasa da paranın basım yılı ve dizaynına göre 350 Euro’dan 750 Euro’ya kadar alıcı bulabiliyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş