Yazarlar

Ramazanın Hoşgörü Atmosferi Dünyayı Kuşatsın

İngiltere’nin başkenti Londra’nın meşhur caddesi Piccadilly, bu yıl ramazan ayına özel sokak süslemeleriyle donatıldı. “Mutlu Ramazanlar” mesajıyla süslenen sokak ramazan coşkusunu ve ruhunu Londra’ya taşıdı.
15 Mart 2024

Almanya’da ise Frankfurt ve Köln şehirlerinde benzer süslemeler yapıldı. Avrupa’da bilhassa Gazze’de ve Filistin’de yaşanan gelişmelerin de etkisiyle tırmanan toplumsal huzursuzluk, Müslümanlar arasındaki kaygı ve endişenin bir nebze olsun hafifletilmesi adına bu küçük ama anlamlı çalışmaları önemli buluyoruz.

Bu gibi aksiyonlar bir kentin ne kadar toplumsal hoşgörü ve dinlerin kardeşliğine yer verdiğini gösteren, Müslümanların toplumun bir parçası olarak görüldüğünü yansıtan önemli işaretlerden biri, nitekim aynı çalışmaları oldukça olumsuz bir şekilde karşılayan yetkililer de var. Bu bakımdan Avrupa, Amerika gibi yerlerde Müslümanların kendi dinlerini ve ramazan gibi değerli bir dönemlerini daha rahat ve hoş bir ortamda yaşayabilmelerine imkân tanıyan tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Ramazan ayının kardeşlik ve hoşgörü atmosferinin tüm dünyayı kuşatmasını diliyorum.

Gazze’ye İnsani Yardımlar

Gazze’de sivil halkın topyekûn cezalandırılması, gıda eksikliğinin kıtlık seviyesine çıkması, açlıktan ölümlerin ve salgın hastalıkların yaşanması, hele de şu mübarek ramazan döneminde tüm Müslümanların ve vicdan sahibi her bireyin gönlünü sızlatmaktadır. Bölgede yaşananlar kabul edilemez.

Bu bağlamda birtakım iddialar neticesinde birçok Avrupa ülkesi Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’na (UNRWA) olan yardımlarını durdurmuşlardı. Bu durum Filistinliler ve bölgede açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan bilhassa Gazzeliler için hayati önem taşıyor. Yapılan incelemeler neticesinde Avrupa Birliği Komisyonu, UNRWA’ye yapılan finansal desteğin sürdürülmesi yönünde karar aldı. Açlıkla mücadele eden bir halka el uzatmak adına UNRWA ve benzeri uluslararası kuruluşların çalışmalarına ket vurulmamalıdır.  Avrupa Birliği Komisyonu kararının UNRWA’ya desteği kesen ülkeler tarafından dikkate alınmasını umuyoruz.

Amerika’da Camimiz Hayırlı Olsun

3 Mart’ta İslam Toplumu Millî Görüş (ICMG) Amerika Birleşik Devletleri teşkilatına bağlı olarak hizmet verecek Washington Fairfax Camii hizmete açıldı. Rabbimize hamdolsun ramazan ayı arifesinde bu açılışı gerçekleştirerek bir dünya teşkilatı olan teşkilatımızın Amerika’daki Müslümanlara yönelik hizmetlerine bir yenisini daha eklemiş olduk. Rabbim hayırlara vesile eylesin. Emeği geçen herkesten razı olsun. Camimizin açılışı için bulunduğumuz Amerika’da merhum Malcom X’in de kabrini ziyaret ettik. Hak, adalet, eşitlik ve insan onuru adına örnek bir hayat süren merhuma ve tüm Önden Gidenlerimize de Allah rahmet eylesin.

Mübarek ramazanı şerif ayımızın hayırlara vesile olması duasıyla.

Pin It on Pinterest

Paylaş