Gündem

Almanya’da Aşırı Sağcı Siyasetçiye TikTok’tan Kısıtlama!

Çinli sosyal medya uygulaması TikTok, Alman aşırı sağcı siyasetçi Maximilian Krah'ın hesabına erişim kısıtlaması getirdi.
20 Mart 2024
TikTok, Alman aşırı sağcı siyasetçinin hesabına erişim kısıtlaması getirdi @Shutterstock

Çinli sosyal medya uygulaması TikTok’un aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partili (AfD) siyasetçi Maximilian Krah’ın hesabına erişim kısıtlaması getirdiği bildirildi.

Gündem | 19 Mart 2024 AfD Milyonlarca Göçmeni Sürgün Etme Planını Tekrarladı 19 Mart 2024

TikTok’tan Alman medyasına yapılan açıklamada, AfD’nin Avrupa Parlamentosu seçimlerinde birinci sıra adayı olan Krah’ın göçmenlere karşı kışkırtıcı paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle kısıtlama getirildiği ifade edildi.

Erişim kısıtlaması 90 gün sürecek

Açıklamada, Krah’ın kuralları defalarca ihlal ettiği belirtilerek, erişim kısıtlamasının şu anda yürürlükte olduğu ve toplam 90 gün boyunca yürürlükte kalacağı vurgulandı.

Krah’ın platformdaki birkaç videosunun tamamen engellendiği, diğer paylaşımlarının ise artık “For You Feed” olarak adlandırılan bölümde yayınlanmadığı kaydedildi.

Aşırı Sağ Yükselişini Sürdürüyor

Almanya’da aşırı sağcı, İslam ve göçmen karşıtı Almanya için Alternatif Partili (AfD) siyasetçi, 3 Mart’ta Saksonya eyaletindeki 5 bin 500 nüfuslu Gross Schirma beldesinde yapılan belediye başkanlığı seçimini kazanarak belediye başkanı seçildi.

Daha önce de Saksonya Anhalt eyaletinin küçük bir kasabası olan Raguhn-Jessnitz’de yapılan seçimi AfD’nin adayı Hannes Loth kazanarak, ülkede seçilen ilk AfD’li belediye başkanı olmuştu. Aşırı sağcı AfD partisi Müslüman ve göçmen karşıtı söylemleriyle biliniyor ve sert açıklamalarıyla ülkedeki birçok kesimin tepkisini çekiyor. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş