Gündem

Almanya’da Irkçılık Karşıtı Yürüyüşe Binlerce Kişi Katıldı

Almanya'da "21 Mart Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü​​​​​​​" dolayısıyla ırkçılık karşıtı yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe binlerce kişi katıldı.
22 Mart 2024
Almanya'da Binlerce Kişi Irkçılığa Karşı Yürüdü @aa

Almanya’nın Köln kentinde “21 Mart Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü​​​​​​​” dolayısıyla ırkçılığa karşı yürüyüş düzenlendi. Başkenti Berlin’de ise yüzlerce kişi ırkçılığa karşı insan zinciri oluşturdu.

Gündem | 20 Mart 2024 Berlin’de Müslüman Karşıtlığına Dikkati Çekmek İçin Sergi Açıldı 20 Mart 2024

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin en büyük kenti olan Köln’ün 6 farklı noktasında başlatılan yürüyüşe katılan binlerce kişi, ırkçılık karşıtı dövizler taşıdı, sloganlar attı.

AfD’nin yasaklanması istendi

“Köln tavır alıyor” sloganıyla düzenlenen yürüyüş ardından yapılan konuşmalarda, yabancı ve Müslüman karşıtı olarak bilinen Almanya için Alternatif Parti (AfD) politikacıları ile Avusturyalı aşırı sağcı Martin Sellner’in, milyonlarca yabancı kökenlinin Almanya’dan sınır dışı edilmesini öngören plan üzerine Postdam kentinde gizlice görüşmeleri eleştirildi.

Konuşmalarda, aşırı sağcı AfD’nin eylemleri eleştirildi ve toplumun bütünlüğüne zarar veren bu partinin yasaklanması istendi. “21 Mart Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü” dolayısıyla düzenlenen yürüyüşte çok sayıda polis görev aldı.

Almanya’nın başkenti Berlin’in Kreuzberg semtinde çoğu çocuk yüzlerce kişi ırkçılığa karşı insan zinciri oluşturdu.

Irkçılığa karşı insan zinciri oluşturdu

Başkent Berlin’de ise yüzlerce kişi ırkçılığa karşı insan zinciri oluşturdu. Kreuzberg semtinde, “Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü” kapsamında “Herkes için insan hakları” sloganıyla düzenlenen gösteri kapsamında, çoğu çocuk yüzlerce kişi Adalbert Caddesi’nde toplandı.

“Artık haksızlık olmasın”

Burada ele ele tutuşan göstericiler Kottbusser Tor Metro İstasyonu ile Bethaniendamm Caddesi arasında “ırkçılığa karşı insan zinciri” oluşturdu. Göstericiler, “Artık haksızlık olmasın”, “Hepimiz insanız”, Irkçılığa hayır” ve “Irkçılığa yer yok” yazılı dövizler taşıdı. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş