Toplum

“Zorunlu Askerlik Alman Ekonomisine Yük Olur”

Zorunlu askerlik tartışmalarının yapıldığı Almanya’da Maliye Bakanı ekonomik olarak zorunlu askerliğe karşı çıkarken, güçlendirilmiş yedek kuvvet önerisinde bulundu.
01 Nisan 2024
@BMF_Bund

Almanya Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, sosyal demokrat partili (SPD) Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius’un zorunlu askerlik önerisine ekonomik açıdan verimli olmayacağı gerekçesi ile karşı çıktı. Savunma Bakanı Pistorius İsveç’teki gibi askerlik çağına gelen herkesin kayıt altına alınarak bunların bir kısmının mecburi askerlik hizmetine alınmasını önermişti.

Zorunlu Askerlik Alman Ekonomisine Pahalıya Mal olur

Federal Maliye Bakanı ve hür demokratların (FDP) lideri Christian Lindner, Alman ordusunun güçlendirilmesi için genel bir zorunlu askerlik uygulamasının giderek yaşlanan nüfusu sebebiyle Alman ekonomisine çok daha pahalıya mal olacağını bildirdi.

“Askere Gidenlere Vasıflı Eleman Olabilecek Eğitim Verilmeli”

Lindner, zorunlu askerlik yerine güçlendirilmiş yedek kuvvetler önerisini yaptı. Lindner, ordunun güçlenebilmesi için sivillerin kendi sivil işleri yanında askeriyede de uzun süre hizmet verebilecek şekilde gönüllülüklerinin artırılması programının yapılmasını istedi.

Lindner, askeri hizmet yapanların vasıflı işçi ihtiyacını karşılayacak şekilde eğitilmelerini istedi ve “Güçlendirilmiş bir yedek kuvvet, işverenlerin de kabul edebileceği vasıflarda eğitim verilmesi ile cazip olacak şekilde hazırlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş