Gündem

Polis, Demir Çubukla Saldıran Adamı Vurarak Öldürdü

Dün akşam Dortmund şehir merkezinde yaşanan olayda, polis tarafından durdurulmaya çalışılan bir evsiz, silahla vurularak hayatını kaybetti.
04 Nisan 2024

Dün akşam saatlerinde, Dortmund şehir merkezindeki Reinoldikirche yakınlarında bir evsizin elinde demir çubukla başka bir evsize saldırdığı ihbarı üzerine polis olay yerine sevk edildi. Olay yerine gelen polislerin müdahalesine rağmen 52 yaşındaki evsizin demir çubukla polislere doğru ilerlemeye devam etmesi üzerine, bir polis tarafından silahla vuruldu.

Polis Açıklaması

Polis tarafından yapılan açıklamada, olay yerine gelen polislerin evsizin demir çubukla diğer evsize saldırdığını gördükleri ve durdurmak için çeşitli uyarılarda bulundukları belirtildi. Uyarılara uymayan evsizin polislere doğru ilerlemesi üzerine, bir polis tarafından silahla durdurulmaya çalışıldığı ve bu esnada vurulduğu ifade edildi.

@aa Gündem | 3 Nisan 2021 Almanya’da Polisin Silahla Vurduğu Türkiye Kökenli Ağır Yaralandı 3 Nisan 2021

Soruşturma Başlatıldı

Olayda hayatını kaybeden evsizin cesedi otopsi için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, olayı görenlerin polise bilgi vermesi istendi.

Endişeyle Karşılandı

Polisin silah kullanımı sonucu bir evsizin hayatını kaybetmesi olayı, Dortmund’da endişeyle karşılandı. Olayın detayları ve polislerin müdahalesinin hukuka uygun olup olmadığına dair soruşturma sürerken, kamuoyundan olayla ilgili bilgilere sahip olanların polise başvurması istendi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş