Toplum

Almanya’da Mayıs Ayı Cepleri Yakacak: Uçak Biletlerine Zam Geliyor!

Almanya’da mayıs ayıyla birlikte uygulamaya girecek olan yeni düzenlemeler, özellikle uçak biletleri, trafik cezaları ve otomobil satışları olmak üzere pek çok alanda vatandaşların cebini etkileyecek.
17 Nisan 2024
@Shutterstock

Almanya’da her ay olduğu gibi yine yeni ayla birlikte değişiklikler söz konusu. Mayıs ayı, bazı önemli yenilikleri beraberinde getirecek. Camia Haber, vatandaşların ceplerini etkilemesi muhtemel bazı önemli değişiklikleri okuyucuları için araştırdı.

Uçak Biletlerine Zam Geliyor

1 Mayıs itibarıyla uçak biletlerine uygulanan vergi, mesafeye bağlı olarak yüzde 20’nin üzerinde artacak. Deutsche Presse-Agentur’un 16 Nisan tarihli haberine göre; yeni düzenleme ile bilet başına alınan vergi Avrupa içi seyahatlerde 12,73 Euro’dan 15,53 Euro’ya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika gibi orta mesafe seyahatler için 32,25 Euro’dan 38,72 Euro’ya ve Amerika kıtası gibi uzak mesafe seyahatler için ise 58,06 Euro’dan 70,83 Euro’ya yükseltilecek.

Almanya ve İsviçre Arasında Trafik Cezaları

1 Mayıs’tan itibaren, Almanya’da trafik kurallarını ihlal eden İsviçre vatandaşları ile İsviçre’de kuralları ihlal eden Alman vatandaşları, kendi ülkelerinde cezalandırılacak. Bu yeni düzenleme, toplam ceza miktarı 70 Euro veya 80 İsviçre Frangı’nı aştığında geçerli olacak.

Otomobil Satışlarında Yeni Düzenlemeler

Yeni otomobil satın alacak olanlar, 1 Mayıs’tan itibaren bayilerden daha fazla bilgi edinebilecek. Artık otomobillerin spesifik yakıt tüketim ve emisyon değerleri, yanı sıra karbondioksit (CO2) emisyonlarına göre renk skalası (A’dan G’ye kadar yeşilden kırmızıya) belirtilecek ve ağırlığın bu skalada bir etkisi olmayacak. Ayrıca, potansiyel CO2 maliyetleri de on yıl boyunca gösterilecek.

bakıcılara Maaş Artışı

Almanya’da yaşlı bakımı sektöründe çalışanlar için maaşlar 1 Mayıs itibarıyla artacak. Yaşlı bakıcı olarak çalışan uzmanların saat başı asgari ücreti 19,50 Euro’ya, nitelikli yardımcıların 16,50 Euro’ya ve diğer çalışanların ise 15,50 Euro’ya yükseltilecek.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş