Toplum

Emekli Çalışanlara İşsizlik Sigortası Muafiyeti Gündemde

Almanya'da iş gücü eksikliği konusunda artan endişeler üzerine, Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck, yaşlı çalışanların işsizlik sigortası ödemelerinin kaldırılmasını talep ediyor.
25 Nisan 2024

Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Çarşamba akşamı “RTL Direkt” programında yaptığı açıklamada, “Eğer bir kişi yasal emeklilik yaşı olan yaşa ulaşmış ve çalışmaya devam etmek istiyorsa, o zaman istediği zaman işsiz kalmayacak ve emekli olabilecektir. Bu durumda, işsizlik sigortası ödemelerine gerek kalmayacak ve işverenler de bu ödemeleri yapmayacak. Ayrıca işveren, ödemeleri çalışanlara verebilir” dedi.

Habeck’in Önerisi: Teşvik ve Vergi Muafiyeti İle Destek

Habeck, “Eğer Maliye Bakanı cömert davranırsa, bu ek geliri vergilendirmeyebiliriz. Bu, işsizlikle mücadelede bir teşvik oluşturabilir. Ancak, yorgun veya sağlık sorunları yaşayanlar için bu zorunlu değil” şeklinde konuştu. Federal Maliye Bakanı Lindner’in FDP partisi ise 63 yaşında emeklilikte indirimli ayrılma sistemini kaldırılmasını talep ediyor.

Toplum | 15 Mart 2024 Almanya’da Emeklilere 13. Maaş Önerisi 15 Mart 2024

Ekonomik Büyüme Tahminlerine İlişkin Değerlendirme

Habeck, Çarşamba günü sunduğu Federal Hükümet’in ekonomik büyüme tahminlerini değerlendirirken, “Enflasyon hızla düşüyor, üretim artıyor ve insanlar daha fazla varlığa ve gelire sahip oluyorlar. Tüm bunlar, doğru adımlar atıldığı takdirde, iyi bir büyüme dönemine girmemizi sağlayabilir” dedi. (fbs)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş