Toplum

Almanya’da Ekmek Fiyatları Yüzde 33 Arttı

Almanya'da ekmek fiyatları ile ilgili yapılan istatistiksel analizler, fiyatarın 2019'dan 2023'e kadar yüzde 33 oranında artış gösterdiğini ortaya koydu.
02 Mayıs 2024
Almanya'da ekmek fiyatları ile ilgili yapılan istatistiksel analizler, fiyatarın yüzde 33 oranında artış gösterdiğini ortaya koydu. @Shutterstock

Almanya’da ekmek fiyatları ile ilgili Federal İstatistik Ofisi’nin 2019 ile 2023 yılları arasında yaptığı değerlendirmelere göre, ekmek ve “brötchen” fiyatları yüzde 33 oranında artış gösterdi. Bu, ortalamanın oldukça üstünde bir fiyat artışı olarak dikkat çekti. Aynı dönemde tüm sektörlerin tamamında fiyatlar ortalama olarak yüzde 17,3 oranında artarken, gıda sektörü yüzde 34,4 oranında artış gösterdi.

almanya’da ekmek fiyatlarındaki artışın nedenleri

Almanya’da ekmek fiyatları ile ilgili artışların ardında ise enerji ve ham madde maliyetlerindeki artışlar bulunuyor. Aynı zamanda personel giderleri de artmış durumda. Bunun yanı sıra fırıncılık sektöründe çalışmak isteyen gençlerin sayısındaki azalmanın da etkili olduğu ifade ediliyor.

personel eksikliği diğer neden

Almanya’da 2022 yılında toplam bin 640 kişi fırıncılık eğitimi için yeni bir sözleşme imzaladı. Bu sayının, son on yıla bakıldığında yüzde 50 oranında düşüş gösterdiği belirtiliyor. Söz konusu mesleğin erkekler arasında daha popüler olduğu ifade ediliyor. 2022’de yapılan yeni sözleşmelerin yüzde 70,3’ü erkekler tarafından yapılırken, kadınların oranı yüzde 29,7 olarak kaydedildi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş