Gündem

Almanya’da Filistinli Öğrenciler İçin “Vatansız” İfadesi Kullanan Üniversite Özür Diledi

Almanya'da Magdeburg Otto von Guericke Üniversitesi, 14 Filistinli öğrencinin uyruğuyla ilgili yollanan e-posta nedeniyle öğrencilerden özür diledi.
02 Mayıs 2024
Otto-von-Guericke-University Magdeburg @X

Almanya’da Magdeburg Otto von Guericke Üniversitesi, Filistinli öğrencilerin uyruğunda “Filistin toprakları” yerine “vatansız” ifadesi yazılması gerektiğini söyledi. Üniversite Rektörü Jens Strackeljan, Filistinli öğrencilerden özür diledi.

Strackeljan, üniversitenin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, öğrencilere gönderilen e-postadaki bildirimin gereksiz olduğunun ortaya çıktığını ve uygulanmayacağını belirterek, “İlgili öğrenciler derhal bilgilendirilecektir. Magdeburg Üniversitesi, yanlış bilgilendirme nedeniyle öğrencilerden içtenlikle özür diler.” ifadelerini kullandı.

Üniversite yönetimi geri adım attı

26 Nisan’da öğrencilere uyruk olarak “Filistin Toprakları” yazan 14 öğrenciye Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca gönderilen e-postada, Yüksek Öğrenim İstatistik Yasası’nda (HStatG) yapılan değişiklik nedeniyle “Filistin Toprakları”nın artık uyruk olarak kullanılamayacağı bunun yerine uyruk bölümüne “vatansız” bilgisinin girilmesinin gerektiği bildirilmişti.

“Onur kırıcı bir davranış”

Konunun sosyal medyada gündem olmasının ardından üniversite yönetimi, geri adım atmak zorunda kaldı. Kendisine e-posta gelen ve ismini vermeyen bir Filistinli öğrenci, X sosyal medya platformunda, “Talia Jane” adlı kullanıcıya yaptığı açıklamada, bu olayı “utanç verici” olarak niteleyerek, onur kırıcı bir davranış olarak gördüğünü ifade etti. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş