Toplum

Aldi, Edeka, Kaufland: Nefes Darlığına Neden Olan Çikolata Geri Çağrıldı

Aldi, Edeka ve Kaufland’da popüler olan bir çikolata geri çağrıldı. Tüketiminin ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiği belirtildi.
15 Mayıs 2024
@Shutterstock

Almanya’da Aldi, Edeka ve Kaufland’da tehlikeli içerikler nedeniyle birçok ürün geri çağrıldı. Örneğin, “Sour Patch Kids” adlı üründe, “Tropical” ve “Watermelon” çeşitlerinde genetik materyale zarar verebilecek maddeler bulunabileceği tespit edildi. Mevcut durumda bir başka tatlı ürünü daha geri çağrıldı.

Marabou-Milk Çikolata Geri Çağrılıyor

Gıda şirketi Mondelēz International, 220 gramlık Marabou sütlü çikolatalarını geri çağırdığını duyurdu. Üretici, ürünlerin, ambalajında belirtilmeyen badem, buğday ve kabuklu yemişler içerebileceğini belirtti. Bu durumun, ilgili alerjileri olan kişiler için ciddi sağlık riski oluşturduğu kaydedildi.

Alerjen İçerik Uyarısı

Etkilenen ürünler, “az miktarda fındık ve/veya buğday içerebilir” uyarısı taşısa da, içerdiği alerjenlerin fazlalığı alerjik kişiler için tehlikeli olabileceği aktarıldı. Bu nedenle alerjisi olanların bu ürünü tüketmemesi ve farklı atıştırmalıklar tercih etmesi öneriliyor.

Toplum | 25 Mart 2024 Almanya’da Tereyağı Testinde Sadece Birine İyi Not: İşte O Marka! 25 Mart 2024

Hangi Ürünler Geri Çağrılıyor?

Geri çağrılan ürünler 220 gramlık Marabou sütlü çikolataları kapsıyor. Bu ürünler Aldi, Edeka ve Kaufland’da satışa sunuldu. Müşteriler, fiş ibraz etmeden çikolataları iade ederek paralarını geri alabilirler. Ayrıca, üretici ile Verbraucherservice@mdlz.com adresinden iletişime geçebilirler.

Ürünler: Marabou sütlü çikolata 220g
Üretici: Mondelēz International
Son kullanma tarihi: 6 Aralık, 7 Aralık, 17 Aralık, 22 Aralık 2024
Kodları: OUV0140613, OUV0141043, OUV0140751, OUV0141051, OUV0140832
Etkilenen eyaletler: Tüm Almanya

Alerjik Reaksiyonlar

Alerjisi olan kişiler için söz konusu ürünlerin tüketimi ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Alerjik reaksiyonlar mide bulantısı, kusma, ishal veya cilt kızarıklıkları gibi belirtilerle kendini gösterebiliyor. Bu belirtiler, tüketimdem hemen sonra ortaya çıkabiliyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş