Toplum

Arabayla Sıla Yoluna Çıkacaklar Dikkat: En Ucuz Benzin Hangi Ülkede?

Almanya’dan arabayla sıla yoluna çıkacaklar özellikle sınır ülkelerindeki benzinliklere uğrayarak tasarruf edebilirler.
15 Mayıs 2024
@Shutterstock

Almanya’dan arabayla sıla yoluna çıkanlar, sınırda yakıt ikmali yaparak önemli miktarda tasarruf edebilirler. AB Komisyonu’nun güncel verilerine göre, 50 litrelik bir depo için 15 Euro’ya kadar tasarruf etmek mümkün. Bu özellikle güneye veya doğuya seyahat edenler için geçerli.

En Uygun Yakıt Fiyatları: Polonya ve Çekya

Almanya’nın komşuları arasında en ucuz benzin Polonya’da bulunuyor. Super E5 tipi benzinin litre başına maliyeti burada yaklaşık 32 cent daha ucuz. Çekya ise 27 cent fark ile Polonya’yı takip ediyor. Dizel yakıt konusunda da bu iki ülke en uygun fiyatları sunuyor: Polonya’da dizel yaklaşık 11 cent, Çekya’da ise yaklaşık 13 cent daha ucuz. Macaristan veya Slovakya’ya doğru ilerleyenler de burada daha uygun fiyatlarla karşılaşıyor. Buralarda benzin 27 ila 22 cent, dizel ise 9 ila 13 cent daha ucuz.

Toplum | 26 Haziran 2022 Sıla Yolu’nda Dolandırıcılık: Sırbistan’da Benzinlikte 2,5 Katını Ödetmek İstediler! 26 Haziran 2022

Güneyde Uygun Yakıt: Avusturya

Güney yönünde, Avusturya en uygun seçenek. Benzin burada 22 cent, dizel ise yaklaşık 5 cent daha ucuz. İtalya’ya doğru ilerleyecekler için, depoyu Avusturya’da doldurmak mantıklı oluyor. İtalya’da benzin Almanya’dan 3 cent, dizel ise yaklaşık 11 cent daha pahalı.

Slovenya’da 30 cent, Hırvatistan’da 26 cent daha ucuz

Ancak Slovenya veya Hırvatistan’a geçilmesi durumunda, Avusturya’da durmak pek mantıklı değil. Benzin Slovenya’da 30 cent, Hırvatistan’da ise 26 cent daha ucuz ve bu fiyatlar Avusturya’yı da geride bırakıyor. Aynı durum dizel için de geçerliyken, dizel Slovenya’da 11 cent, Hırvatistan’da ise 7 cent daha ucuz.

Bulgaristan ve Macaristan da çok daha ucuz

Bulgaristan’da ve Macaristan’da da benzin ve dizel fiyatları Almanya’ya göre çok daha ucuz. Buna göre Macaristan’da benzin 1,61 Euro, dizel fiyatları ise 1,58 Euro. Bulgaristan’da ise benzin ve dizel fiyatları 1,37 Euro olarak kayıtlara geçti. Sırbistan’da ise benzin fiyatı 1,70 Euro, dizel fiyatı ise 1,73 Euro olarak dikkat çekti.

Türkiye’de benzin ve dizel fiyatları avrupa ortalamasının altında

Türkiye’deki akaryakıt fiyatları da Avrupa ortalamasının altında seyrediyor. Türkiye’de benzin fiyatları şu anda litre başına 1,22 Euro. Dizel fiyatları da benzin fiyatlarına benzer şekilde düşük seviyelerde. Türkiye’de dizel, litre başına 1,15 Euro’dan satılıyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş