Gündem

Türkçe Dersleri Hessen’de Okul Müfredatına Alınmayacak

Almanya’nın Hesen eyaleti, okullarda gelecek ders döneminde vermeyi planladığı Türkçe derslerini müfredattan çıkardı. Gerekçe olarak katlımın azlığı gösterildi.
28 Mayıs 2024
@shutterstock

Almanya’nın Hessen eyaletinde 2024-2025 ders yılında müfredata konulması kararlaştırılan Türkçe dersleri müfredattan çıkarıldı.

“Türkçeye Yeteri Kadar İlgi Yok”

Hessen Eyaleti Eğitim Bakanı Hristiyan demokrat (CDU) Armin Schwarz, eyalet okullarında Türkçenin yabancı dil olarak öğretilebilmesi için yeteri kadar ilgi olmadığını gerekçe gösterdi.

Bakan Armin Schwarz gerekçesini, 2022-2023 öğretim yılında deneme amaçlı olarak Kassel’deki Georg August Zınn Schüle’deki 7. sınıfta 12 öğrenci, 8. sınıfta 8 öğrenci olmak üzere 20 öğrencinin, Lollar’daki Clemens-Brentano-Europaschüle’de de 15 öğrencinin katılmasını gerekçe gösterdi.

“SPD Muhalefetteyken İstedi, İktidardayken Desteklemedi”

Hessen eyaletinin bu kararına eyalette önceki dönemde hükümet ortağı olan Yeşiller partisi tepki gösterdi. Eyalet parlamentosundaki Yeşiller partisinin ortaokullar sözcüsü Şascha Meier, muhalefeette iken Türkçe dersleri kampanyası başsatan, ancak iktidara gelince Hristiyan demokratlarla birlikte Türkçe derslerini durduran sosyal demokratları (SPD) suçladı.

Yeşiller partili Şascha Meier, “eyalet hükümetinin okullarda daha fazla Türkçe dersleri denemesini genişletmeyi bile planlamaması bile Hessen SPD’si için tam bir rezalet” değerlendirmesinde bulundu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş