Annecy’de Gençler Sabah Namazında Bir Araya Geldi

Annecy’de Gençler Sabah Namazında Bir Araya Geldi

Fransa İslam Toplumu Milli Görüş (CIMG) Alpes Bölgesi gençleri sabah namazında buluştu.

Mustafa Pala

Fransa İslam Toplumu Milli Görüş (CIMG) Alpes Gençlik Teşkilatı tarafından düzenlenen sabah namazı programı yoğun katılımla gerçekleşti. Programa, teşkilata bağlı farklı şubelerden gençler katıldı. Sabah namazı sonrası başlayan etkinlikte hem manevi hem de eğitici içerikler yer aldı. Programda genç imamlar öncülüğünde yapılan toplu zikirde Allah’ın isimleri anıldı.

Programa katılan tüm şubeleri tebrik ederek sözlerine başlayan CIMG Alpes Gençlik Teşkilatı Başkanı Ethem Yılmaz, katılımcıların nefisle mücadelede gösterdikleri azim ve gayreti överek bu tür etkinliklerde teşkilatın önemini vurguladı.

Programın sunuculuğunu Mevlüt Ersoy üstlenirken, misafir hatip Mehmet Baki Öztürk, cemaate sohbet verdi. Öztürk, sohbetinde, Müslümanın sahip olması gereken özellikler, dünyevi işlerden uzaklaşmak ve ahirete odaklanmak, teşkilata bağlanmanın önemi, güncel zihin karışıklıkları konularını anlattı.

Program yapılan sabah kahvaltısıyla son bulurken bu tür etkinliklerin, gençlerin dini ve manevi bağlarını güçlendirdiği ve toplumsal dayanışmayı artırdığı ifade edildi.