Gündem

Depremzedelere Yardım Eli Uzatıldı

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen depremde mağdur olan vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışıyor. Hasene Derneği de soğuk kış günü mağdur duruma düşen depremzedelere yardım elini uzattı.
21 Şubat 2020

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen depremde 41 kişi hayatını kaybetti, binlerce insan yaralandı, binalar hasar gördü. Hasene soğuk kış günü mağdur duruma düşen depremzedelere yardım elini uzattı. Elazığ Kültür Parkı’nda bin kişiye üç öğün sıcak yemek ikram edildi. Ayrıca  bin 100 gıda kolisi, içerisinde 15 yatak ve 5 ısıtıcı olan 5 çadır ve 500 battaniye yardımı yapıldı. Kızılay ile birlikte gerçekleştirilen yardım faaliyetini Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği Müdürü Ömer Söyleyenoğlu ve Halil Aydın takip etti. Ömer Söyleyenoğlu şunları paylaştı:

“Depremzedelere verdiğimiz yemeğin içeriği; etli patates yemeği, pirinç pilavı, ekmek, elma ve portakaldan oluştu. Hava şartları ve kardan dolayı gıda kolilerimizi ve battaniyelerimizi taşıyan tırlar biraz gecikmeli geldi. 5 çadırı evi hasar görmüş 5 aileye teslim ettik. Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan Bey’le görüştük. Günlük 7 ila 10 bin arası sıcak ekmek çıkarma kapasitesi olan Hasene Mobil Fırını bölgeye çekebileceğimizi kendilerine ilettik. Gerektiğinde yaptığımız yardımların sayılarını artırabileceğimizi yetkililere ilettik.

GİDECEK BAŞKA YERLERİ YOK!

Elazığ Kültür Parkı’nın yanı sıra, Gözelli Köyü, Aşağı Hog ve Çötelli Köylerinde gıda kolisi ve battaniye dağıtımında bulunduk. Hava oldukça soğuktu. Bazı köylere yolların kapalı olmasından dolayı ulaşamadık. Dağıtımları okulda ve karakolda dağıttık. Bu köylerdeki insanların evleri hasar görmüş, gidecek başka yerleri de yok. Onlarca ev yıkıldı; fakat binlerce eve kullanılamaz raporu verildi. Devletin hızlı müdahalesi ile büyük mağduriyetlerin önlendiğini ifade edebiliriz. Depremin psikolojisi çok farklı. Az hasarlı olsa da insanlar evlerine girmeye korkuyorlar.”

Yardımlarımızı Mağdurlara Ulaştırdık

Halil Aydın izlenimlerini aktardı: “Hasene’nin yardımlarını depremzedelere en güzel şekilde ulaştırmaya çalıştık. Elazığ merkeze uzaklığından dolayı yardım alamayan köylere ulaşarak muhtarlar ve imamlarla birlikte yardımları oralardaki depremzedelere yapmaya gayret ettik. Cenâb-ı Hak yardım ulaştıran kardeşlerimizin yardımlarını makbul eylesin.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş