Gündem

Dünyaya Doğu Türkistan Çağrısı: Zulmü Durdurun!

Doğu Türkistan’da uygulanan zulmü protesto etmek amacıyla Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da, Doğu Türkistanlı Uygurlar tarafından, protesto düzenlendi. Avrupa Doğu Türkistan Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen protestoya kötü hava şartlarına rağmen yaklaşık 500 kişi katıldı.  Ellerinde Türk ve Doğu Türkistan bayrağı ile sık sık “Zulmü durdurun”, “Çin katliamları durdur”, “Ölüm kamplarını kapat” diye slogan atan göstericiler soğuk hava […]
Recep Soysal, Esra Alıcı
21 Şubat 2020

Doğu Türkistan’da uygulanan zulmü protesto etmek amacıyla Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da, Doğu Türkistanlı Uygurlar tarafından, protesto düzenlendi. Avrupa Doğu Türkistan Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen protestoya kötü hava şartlarına rağmen yaklaşık 500 kişi katıldı.  Ellerinde Türk ve Doğu Türkistan bayrağı ile sık sık “Zulmü durdurun”, “Çin katliamları durdur”, “Ölüm kamplarını kapat” diye slogan atan göstericiler soğuk hava ve aşırı rüzgara rağmen alanı  terk etmediler.

KUZU: “ÇİN’E BASKI ARTIRMASI GEREKİYOR”

Protestoya destek veren, katılımcılar arasında bulunan  Hollanda Denk Partisi Başkanı ve Milletvekili Tunahan Kuzu Camia’ya yaptığı açıklamada “Burada bu hava şartları altında Uygur kardeşlerimizin Amsterdam’ın merkezinde toplanmasının sebebi seslerini duyurmak. Uluslararası örgütlerin yapmadığını yapmak, zulmü dile getirmek. Çin’le olan ticareti zedelememek için söylenilmeyen şeyleri, Amsterdam’ın merkezinde Dam meydanında söylemek.” dedi.

AMBERIEU’DA DOĞU TÜRKİSTAN’A DESTEK

Öte yandan Fransa’da da Uygurlara destek göterisi düzenlendi. İslam Toplumu Millî Görüş (CIMG) Amberieu Kadınlar Gençlik Teşkilatı tarafından düzenlenen programda Doğu Türkistanlılara destek olundu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş