Dünya

“Kumanyanın Hikmeti Yardımlaşmaktır”

Hasene International derneği her yıl ramazan ayı öncesi gelenek hâline getirdiği kumanya kampanyasını bu yıl da başlattı. “Kumanyanın hikmeti yardımlaşmaktır” mottosu ile başlatılan kampanyada dünyanın farklı ülkelerindeki yüz binlerce ihtiyaç sahibine ulaşılması hedefleniyor.
Murat Kubat
06 Mart 2020

Hasene International derneği 20 Şubat itibari ile 2020 Kumanya Kampanyası’nı başlattı. 20 Mart’a kadar sürecek olan  kampanya kapsamında Afrika, Asya, Avrupa ve Güney Amerika’da olmak üzere dünyanın 60 ülkesinde on binlerce ihtiyaç sahibi ailenin sofrasına ramazan ayı öncesi kumanya ulaştırılması amaçlanıyor. Her yıl kumanya kampanyasında aldığı bağış sayısını artıran Hasene’nin bu seneki hedefi 80 bin kumanya bağışı toplamak ve yeryüzünün farklı coğrafyalarındaki on binlerce ihtiyaç sahibine ulaşmak.

Dünyada her 9 kişiden 1’inin aç olduğunu vurgulan Hasene yetkilileri kuraklık, savaşlar, doğal afetler, ekonomik krizler ve adaletsiz paylaşımın bir sonucu olarak açlığın küresel ölçekte insan yaşamını tehdit ettiğini belirtti. Yılda milyonlarca insanın açlığa bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybettiğini, resmî verilere göre dünyada 815 milyon insanın açlıkla karşı karşıya olduğunu belirten yetkililer; Afrika nüfusunun % 72’sinin yoksulluk kapsamı altında değerlendirildiğini hatırlattı. 

Kampanyanın amacı ve önemi

Kampanya ile ilgili bilgi veren Hasene International Başkanı Mesud Gülbahar “Bir gelenek hâline dönüşen kumanya kampanyası ramazan ayı öncesi mazlum ve mağdurların, yetim ve öksüzlerin, hülasa ihtiyaç sahiplerinin sofralarına mütevazı bir katkı niteliği taşıyor. Ramazan ayı başlamadan önce kumanyalar ihtiyaç sahiplerinin hanelerine ulaşıyor. Ramazan ayı aynı zamanda diğerkâmlık ayıdır. Tokun açın hâlinden anlamasına vesile olur. Bu kampanya sofraları boş olanları, sahipsiz, kimsesiz ve unutulanları hatırlamak için yürütülen bir kampanyadır. Ramazan ayı manevi duygunun yoğun yaşandığı bir aydır. Ramazanın bereketini ve güzelliğini ihtiyaç sahiplerinn de yaşaması için bu kampanya yürütülüyor.” dedi.

Kampanya, varlık içerisinde olanlarla yeryüzünün kuraklık, kıtlık ve açlık çeken bölgelerindeki insanlar arasında paylaşma ve dayanışmanın güçlenmesini öngören bir çalışma. Ramazan ayı manevi iklimin yoğun olduğu, paylaşma ve dayanışmanın zirvede yaşandığı bir aydır. Bu ayda tutulan oruçla birlikte varlık içerisinde olanlar yokluk çekenlerin hâlinden daha iyi anlar. Kumanya kampanyasının, ramazan ayının hemen öncesinde yapılması bu nedenle önemli. Böylece bağışlanan yardımlar ramazan ayı başlamadan önce ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor ve mazlum ve mağdurların sofraları ramazanda boş kalmıyor.

Bir kumanya bedeli 50 €

Hasene bir kumanya bedelini 50 € olarak açık06ladı. Bu destekle yapılacak yardımlar; ramazan ayı başlamadan önce on binlerce ihtiyaç sahibine kumanya paketi ulaştırılmasının yanı sıra, ramazan ayı içerisinde, Bosna Hersek’te Hasene Aşevi’nde yüzlerce kişiye günlük sıcak yemek ikram edilecek, Hasene Mobil Fırını’ndan çıkacak günlük binlerce ekmek ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Ayrıca yetimlere bayramlık hediyeler ve eğitime katkı payı ile talebelere destek verilmesi yardım kalemleri arasında yer alıyor.

Yardımların yerine ulaştığından nasıl haberdar olabilirim?

Kumanya kampanyasına katılan herbir bağışçı, yaptıkları yardımların nerelerde, nasıl dağıtıldığı ile ilgili bilgileri an be an Hasene’nin web sayfasında kampanyanın fotoğraf galerisinden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilir. Gidilen ülkeler, ülkelerdeki şehirler, kasabalar ve köyler, ihtiyaç sahibi insanlar, yapılan yardımlar, mazlum ve mağdurların durumlarına dair görseller bu alanlardan yayınlanacaktır.

Kumanyalar nasıl ulaştırılıyor?

Hasene International derneği tarafından ülke sorumluluları ve gözlemciler eliyle ulaştırılıyor. Gıda alışverişleri dağıtım yapılacak ülkelerde yapılıyor. Böylece hem ülkelerin ekonomisine katkı yapılıyor, hem de ülkede tüketilen gıda türleri hangileri ise kumanya paketleri ona göre hazırlanmış oluyor. Çalışmaları yerinde şeffaf bir şekilde takip etmek ve gıda yardımlarını bizzat kendi elleriyle ulaştırmak için 60 ülkeye 272 kumanya gözlemcisinin gönderilmesi planlanıyor.

Kampanyaya nasıl katılabilirim?

Kumanya kampanyasına katılabilmek ve yardımların yapılabilmesi için www.hasene.org sayfasındaki online bağış bölümü kullanılabilir.

Ayrıca (+49) 221 942240-400 numaralı telefondan kampanya hakkında bilgi alınabilir. Bağışçılar, kumanya@hasene.org mail adresini kullanarak sorularını e-posta aracılığı ile yöneltebilirler.

Kampanyaya destek olmak için hesap bilgileri

Bir kumanya bedeli: 50 

Hesap sahibi: Hasene International e.V.

Banka: Kreissparkasse Köln

IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54

BIC: COKSDE33XXX

Amaç: Adresiniz, 0000568

İletişim:

T +49 221 942240-400

kumanya@hasene.org

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş