Bielefeld’de Müslüman Bir Kadına Irkçı Saldırı

Bielefeld’de Müslüman Bir Kadına Irkçı Saldırı

Almanya’nın Bielefeld kentinde bir saldırgan 20 yaşındaki Müslüman bir kadının yüzüne tükürdü ve islamofobik hakaretlerde bulundu.

Ayşe İrem K. isimli Müslüman bir kadın 5 Mart Perşembe günü, İslamofobik bir saldırının kurbanı oldu. Bir etkinlik sonrası, tren garının otoparkına park ettiği aracına doğru yürüyordu. O esnada kim olduğu bilinmeyen yaşlı bir adam kendisine tükürdü ve ırkçı hakaretlerde bulundu. İslamiQ gazetesine konuşan Ayşe İrem, yaşlı adamın önüne çıktığını ve arabasına doğru gitmesine izin vermediğini ifade etti. Yaşlı adamdan yol vermesini istediğini belirten Ayşe İrem, daha sonrasında adamın sol omzuna tükürdüğünü ve kendisine “Başörtüsü O…” şeklinde küfür ettiğini söyledi.

“BAŞÖRTÜMÜ ÇIKARMAYA ÇALIŞTI”

“O an şok içerisindeydim ve güldüm. İstediğim tek şey oradan derhal gitmekti ancak adam neden güldüğümü sorarak önümden çekilmedi” diyerek o anki yaşadıklarını anlatan genç üniversite öğrencisi, sonrasında ise bu adamın yanına yaklaşarak başörtüsünü çıkarmaya çalıştığının altını çizdi. Ayşe İrem, “Tek isteğim oradan kaybolmaktı ve bir şekilde kurtularak arabama koştum ve uzaklaştım.” diyerek sözlerine devam etti. Genç üniversite öğrencisi, yaşadığı bu olaydan sonra cuma sabahı Bielefeld Polisi’ni giderek bilinmeyen bir kişi tarafından hakarete ve saldırıya uğradığını belirten bir ifade vererek suç duyurusunda bulundu. İslamiQ gazetesinin konuyla alakalı Bielefeld Polis Departmanına yazması üzere, konudan polisin haberdar olduğunu ve soruşturmanın devam ettiği için daha fazla bilgi verilemeyeceği yönünde cevap verildi.