Toplum

Hasene, Salgına Rağmen 110 Bin 613 Kumanyayı İhtiyaç Sahiplerine Ulaştıracak

Hasene derneğinin yürüttüğü kumanya kampanyasında bütün dünyayı saran ve çalışmaları olumsuz etkileyen koronavirüs salgınına rağmen 110 bin 613 kumanya bağışı toplandı.
09 Nisan 2020

Hasene International Derneği, “Kumanyanın hikmeti yardımlaşmaktır” sloganı ile yürüttüğü kumanya kampanyasında bağış toplama aşamasını tamamlayarak tüm zor şartlara rağmen 110 bin 613 kumanya bağışı topladı. Hasene International’dan yapılan açıklamada 6 Nisan 2020 tarihine kadar gelen toplam bağış sayısının 110 bin 613 olduğu ve bu sayıya diğer ülkelerdeki Hasene dernek ve temsilciliklerinde toplanan bağışların da dahil olduğu belirtildi. Açıklamada ramazan ayı öncesi dünyanın 60 ülkesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması düşünülen kumanya yardımlarının koronavirüs (Sars-Cov-2) salgını sebebiyle ülkelerdeki durumların dikkate alınarak gerçekleştirileceğinin altı çizildi.

Yoğun ve farklı bir kampanya dönemi geçirdiklerini söyleyen Hasene Başkanı Mesud Gülbahar kamu oyuyla şunları paylaştı: “Tüm hayatı olumsuz etkileyen koronavirüs salgınından dolayı farklı bir kumanya kampanyası dönemi geçiriyoruz. Virüs salgını kampanyalarımızın tanıtım çalışmalarını olumsuz etkilemesine rağmen bu durum bağış sayımıza hamdolsun yansımadı. 110 bin 613 kumanya bağışı alarak hem hedeflerimizi hem de geçtiğimiz senelerde topladığımız bağış sayısını aştık. Bizlere desteklerini esirgemeyen tüm bağışçılarımıza, bu süreçte çalışmaları aksatmadan sürdüren temsilci ve gönüllülerimize gönülden teşekkür ediyorum.”

Hasene Başkanı Mesud Gülbahar.

60 ülkede dağıtım

Dünyanın farklı ülkelerindeki ihtiyaç sahiplerinin bir de koronavirüs sebebiyle mağdur olmasın düşüncesi ile hareket ettiklerini kaydeden Gülbahar, “Kampanyamızın ilk aşaması olan bağış toplama aşaması başarılı bir şekilde tamamlandı. Şimdi sıra bu bağışların yerlerine ulaştırılmasında. Böylece ramazan ayı öncesi bizleri bekleyen ihtiyaç sahiplerine yardım elimizi uzatmış olacağız. Koronavirus sebebiyle dünyada tedirginlik artarken, mazlum ve mağdur coğrafyalarda kumanya kampanyamızı çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz. Bilhassa Myanmarlı, Yemenli, Filistinli, Doğu Türkistanlı, Suriyeli ve Türkiye’deki ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Karadağ, Sudan ve planlanan 60 ülkede ülkelerdeki durumlar dikkate alınarak kumanya kampanyasının dağıtım aşaması devam edecek. Almanya’da birçok şehirde Tafel e.V.’larla birlikte çalışarak ihtiyaç sahiplerine kumanya ulaştırdık. Türkiye’deki ihtiyaç sahiplerine de 10.000.000 TL tutarında kumanya yardımı ulaştıracağız. Koronavirüs sebebiyle gözlemci gönderemeyeceğimiz ülkelerdeki dağıtımlarımızı oradaki partner kurumlar eliyle gerçekleştirmeyi planlıyoruz. ”

Hasene Zekât Fitre Kampanyası başladı

Hasene bir yandan toplanan kumanya bağışlarının dağıtımını organize ederken diğer yandan da Zekât Fitre Kampanyası’nı da başlattı. Bağışçıları zekât ve fitrelerini Hasene aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilecekleri gibi Hasene sayfasındaki Zekât Hesaplama hizmeti ile zekâtlarını hesaplatabilirler.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş