Müslüman Kadına Irkçı Saldırı: Önce Hakaret Etti Sonra Başörtüsünü Çıkarmaya Çalıştı

Müslüman Kadına Irkçı Saldırı: Önce Hakaret Etti Sonra Başörtüsünü Çıkarmaya Çalıştı

Almanya’nın Hameln şehrinde geçtiğimiz cuma günü ırkçı bir adam, 25 yaşındaki Müslüman kadına ırkçı saldırıda bulundu.

Avrupa’da koronavirüsten en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan Almanya’da bu zorlu süreç dahi ırkçı saldırıları durduramıyor. Son olarak geçtiğimiz cuma günü Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan Hameln şehrinde, salgın sürecinde ülkenin birçok şehrinde olduğu gibi açıktan ezan okunurken ırkçı bir saldırı gerçekleşti. Okunan ezandan rahatsız olduğu kaydedilen saldırganın, ezanı telefonuyla kayıt altına alan Müslüman kadına önce hakaretler savurduğu, ardından başörtüsünü çekiştirip çıkarmaya çalıştığı belirtildi. 25 yaşındaki kadının eşinin ise durumu fark eder etmez saldırgana müdahele edip, engel olduğu belirtildi.

Polisten yapılan basın açıklamasına göre, 70 yaşındaki saldırgan ile kadının eşi arasında bir başka tartışma daha yaşandı. Irkçı adamla alakalı hakaret suçundan, her ikisiyle ilgili ise karşılıklı yaralama suçundan hukuki sürecin başlatıldığı ifade edildi. Sürecin devam etmesinden dolayı daha fazla bilgi verilemeyeceği kaydedildi.

Bielefeld’de De Müslüman Kadına Saldırı

Almanya’da henüz geçtiğimiz ay Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Bielefeld’de de Ayşe İrem K. adında bir üniversite öğrencisi, İslam düşmanlığı motifli bir saldırıya maruz kalmıştı. Genç kız bir etkinlik sonrası tren garının arkasında park ettiği arabasına doğru ilerlerken, kimliği bilinmeyen yaşlı bir adamın saldırısına uğramıştı. Irkçı saldırgan, genç kıza öce hakaretler savurmuş, ardından üzerine tükürmüştü.

2017-2019 Arasında 75 İslamofobik Saldırı Gerçekleştirildi

Kuzey Ren-Vestfalya Kriminal Polis Teşkilatı’nın verilerine göre 2017-2019 yılları arasında, Müslümanlara veya İslami kuruluşlara yönelik tam 75 saldırı gerçekleştirildi. Ayrıca İslam düşmanı saldırıların sayısının 2018’den bu yana 15’den 42’ye çıktığı gözlemlendi.(bb)