Almanya’da Korona Önlemlerinde Geniş Kapsamlı Gevşeme: Camiler Açılabilecek

Almanya’da Korona Önlemlerinde Geniş Kapsamlı Gevşeme: Camiler Açılabilecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve eyalet başbakanları bugün koronavirüs önlemlerinin hafifletilmesiyle ilgili bir toplantı gerçekleştirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve eyalet başbakanları bugün telekonferans aracılığıyla koronavirüs önlemleri ile ilgili bir durum değerlendirmesinde bulundu. Önlemler kapsamında kapalı olan ibadethaneler, müzeler, hayvanat bahçeleri, botanik bahçeleri, anıtlar ve sergilerin açılabileceği yönünde bir karar verildi.

İbadethaneler Hijyen Kurallarına Uyulması Hâlinde Açılabilecek

Eyalet başbakanları ve Başbakan Angela Merkel arasında ibadethanelerde, belirli sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması hâlinde dinî faaliyetlerin yapılabileceği yönünde ortak bir karara varıldı. Hastanelerde korona hastaları için yükseltilen yatak kapasitesinin azaltılması yönünde de fikir birliği sağlandı. Çocuk parklarının da belirli hijyen kuralları çerçevesinde açılacağı kaydedildi. Bununla ilgili ortak bir zaman dilimi ise belirlenmedi.

Okul, ana okul ve spor kulüplerinin gelecekleri ile ilgili ise henüz bir karar verilmedi. Bunlarla ilgili kararın federal düzeyde 6 Mayıs tarihinde çıkması bekleniyor. Sadece Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti daha önce, 11 Mayıs itibariyle ilkokul öğrencileri için başlama kararı aldığını duyurmuştu.

Başbakan Merkel ayrıca büyük etkinliklerle ilgili daha önce belirlenen yasağın (31 Ağustos’a kadar) aynı şekilde devam ettiğini açıkladı.(bb)