Yazarlar

Desteğe İhtiyacım Var Ama…

Hayatım boyunca güçlü kalmaya çalıştım. Ama son zamanlarda ciddi sorunlarım var. Desteğe ihtiyacım var ama zayıf duruma düşeceğimi düşünüyorum. Yakın çevreme açılamıyorum. Geçici bir durum mu onu da bilmiyorum. Ne zaman destek almalıyım? Kimden bu desteği alabilirim?
31 Mayıs 2020

Bize yazmakla çok büyük ve önemli bir adım atmış oldunuz. İlk açılımınızı ve destek ihtiyacınızı bu vesileyle kabul edip bize yazmış oldunuz. Çoğu okurlarımızın ortak bir noktası. Günlük hayatın getirdiği zorluklarla başa çıkamama.

Destek almak güçlendirir

Gerçek anlamda güçlü olmak ve güçlü kalmak nedir?  “Biz senin göğsünü genişletmedik mi?” ayetine birlikte bakalım. Ferahlamanın, kalp açıklığının anahtarı olan İnşirah, Peygamber Efendimizin (s.a.v.)’in tebliğin ilk dönemlerinde maruz kaldığı sıkıntılar karşısında kendisini teselli etmek amacıyla indirildi. Kısacası; bulunduğu durumda destek talep etti, Allah ona ayeti destek ve teselli olarak gönderdi. İstedi ve karşılık gördü. Bu onu güçlendirdi ve rahatlattı.

Peki ne zaman ve kimden destek almalısınız?

Gündelik stresimizi, düşüncelerimizi genelde o gün içerisinde tolere eder, idare ederiz. Akşam sağlıklı bir uyku uyduğumuzda, biz uykudayken beyin kimyamız yeniden yapılanmayla bazı sorunlarımızı işler ve  böylece sakinleşiriz ve sabah kalktığımızda yenilenmiş olarak güne başlamış oluruz. Ama her bir günün sorununu ve stresini, bir sonraki güne devrediyorsak ve yine sorunlar eklemeye başlıyorsak ve altında eziliyorsak bu durumu değerlendirmemiz gerekir.

Rahatlama Hattı

Günlük hayatımızdaki işlevliği sağlayamıyorsak, verimimiz düştü ise, kimseye anlatamadığımız ama birileriyle paylaşmak istediğimiz konularımızın olduğunu düşünüyorsak bir uzman desteği iyi gelecektir. Ayrıca çevremizden gelenleri de dikkate almalıyız. “Seni iyi görmedim” veya “eski hâlin yok” gibi bize yansıtılan ifadeleri de değerlendirmeliyiz.

Yaşadığınızı anlamak ve bir güvenilir kişiyle durumunuza göz atmak isterseniz anonim işleyen manevi destek hattına yönelebilirsiniz. Örneğin Fudul Sosyal Hizmetler Derneğinin yürüttüğü manevi destek hattını arayabilir, durumunuzu aktarabilirsiniz. Kimlik bilgilerinizi paylaşmadan konunuza odaklanabilir, desteğe başvurabilirsiniz. İlk görüşmenizi güvenilir bir ortamda gerçekleştirebilirsiniz.

Çözüme giden ilk adım en önemli adımdır.

Pin It on Pinterest

Paylaş