Dünya

İsrailliler Otizmli Filistinlinin Öldürülmesini Protesto Ediyor

İsrail ve Filistin’de otizmli Iyad Hallak’ın öldürülmesi protesto ediliyor. Başbakan Netanyahu olayı trajedi olarak kabul ederken, Savunma Bakanı özür diledi.
10 Haziran 2020

32 yaşındaki otizmli Filistinli İyad Hayri Hallak’ın İsrail polisince öldürülmesi İsrail ve Filistin’de çeşitli gösterilerle protesto ediliyor.

Önce Kudüs’te başlayan gösteriler şimdi de Beytullahim, Hayfa ve Yafa kentlerinde yapılıyor. Polis ise göstericilere müdahale etti. Göstericilerin bir kısmı polise mukavemetten tutuklandı. Önceki gün göstericiler Adalet Bakanlığına bağlı idari bir binanın girişine Hallak’ın ve ABD’de polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyahi George Floyd’un fotoğraflarını astı.

Kamu Güvenliği Bakanı Amir Ohana’nın Tel Aviv’deki evinin önünde de gösteri düzenlendi. İsrail polisinin, Hallak’ı öldürmesine tepki göstererek slogan atan eylemciler, “İyad için adalet” ve “polis şiddeti herkes için tehlikeli” yazılı dövizler taşıdı.

NETANYAHU TRAJEDİ DEDİ, SAVUNMA BAKANI ÖZÜR DİLEDİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, otizmli Hallak’ın İsrail polisi tarafından vurulmasını “Yaşanan bir trajedidir. Otizmli bir kişiden haksız yere şüphelenildi ve bu olayın geniş kapsamlı şekilde incelenmesini bekliyoruz. Tüm İsrailliler ve İsrail hükümeti olarak ailenin acısını paylaşıyoruz.” şeklinde değerlendirdi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise, Filistinli İyad Hayri Hallak’ın İsrail polisi tarafından öldürülmesi üzerine özür diledi. (aa/ib)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş