ALMANYA
Gündem

Almanya Türkiye’ye Seyahat Uyarısını Uzattı: Peki Şimdi Ne Olacak?

Almanya, içlerinde Türkiye’nin de bulunduğu 160’dan fazla ülkeye seyahat uyarılarını, ağustos sonuna kadar uzatma kararı aldı. Peki bu, yurt dışına seyahatlerin yasaklanması anlamına mı geliyor?
10 Haziran 2020
@Shutterstock

Almanya’da dünya genelinde 160’dan fazla ülkeye uygulanan seyahat uyarılarının, ağustosun sonuna kadar uzatılması yönünde karar alındı. Bu karar bugün Bakanlar Kurulu’nda onaylandı.  Ülkedeki vatandaşların ise bu karara rağmen yurt dışına seyahat edebilecekleri kaydedildi.

“Seyahat uyarısı, seyahat yasağı demek değil”

Alman Haber Ajansı DPA’da yer alan habere göre, seyahat ve turizm hakları konularında uzman olan Avukat Paul Degott, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, “Seyahat uyarısı, seyahat yasağı demek değil. Bu uyarı bir tavsiye niteliğindedir.” ifadelerini kullandı.

Haberde, bu bilginin başka bir ifadeyle, “Eğer diğer ülkelerin sınır kapıları açıksa, bu ülkelere havayoluyla ulaşım ve ülkeye giriş noktasında bir engel bulunmuyorsa, Almanya’daki vatandaşlar, seyahat uyarısına rağmen bu ülkelere gidebilir.” anlamına geldiği kaydedildi.

Seyahat Uyarısı Sigortaları Etkilemeyecek

Öte yandan seyahat uyarısına rağmen Türkiye’ye gidenlerin sigortaları ile ilgili durum nasıl olacak? Bu konu ile ilgili ulaştığımız Bahn BKK sağlık sigortası yetkilisinden aldığımız bilgiye göre, sigortalarda herhangi bir değişiklik söz konusu olmayacak. Uyarıya rağmen Türkiye’ye gidenlerin tıpki geçen yıl olduğu gibi, anlaşmalara göre karşılanması gereken sağlık giderlerinin karşılanmaya devam edeceği aktarıldı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş