HOLLANDA
Gündem

Hollanda’da Türkiye’yi Parçalanmış Gösteren Harita Düzeltildi

Hollanda’da bir okulun müfredatında Türkiye’yi parçalanmış gösteren harita, Türkiye kökenli milletvekili Tunahan Kuzu’nun tepkisi üzerine düzeltildi.
14 Kasım 2020

Hollanda’nın Rotterdam kentinde bulunan STC adındaki meslek okulunun müfredatında kullanılan Türkiye’nin yarısını Kürdistan ve Ermenistan olarak gösteren harita tepkilere yol açtı. Haritaya tepki gösterenlerden birisi de Denk Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu oldu.

“Rüyanızda Görürsünüz”

Tunahan Kuzu, sosyal medya hesabından, müfredatta kullanılan haritanın bulunduğu sayfayı paylaştı. Tepkisini ise Hollandaca ve Türkçe şu şekilde dile getirdi: “Rüyanızda görürsünüz! Türk ve Türkiye düşmanlığı Hollanda okullarında bakın nasıl bir boyut aldı.”

Okul, “hata”nın düzeltilmesi için müfredatın kaldırıldığını belirtti

Kuzu’nun tepkisi üzerine yazılı açıklama yapan okul, hatanın düzeltilmesi için söz konusu müfredatın kaldırıldığını ve Türkiye’yi parçalanmış gösteren haritanın değiştirileceğini belirtti. Açıklamada, müfredatı hazırlayan öğretmenin haritayı yeterince iyi değerlendirmediği ifade edilerek, bu durumun can sıkıcı olduğu fakat bilerek yapılmadığı savunuldu.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş