ALMANYA
Gündem

Almanya 160 Ülkeye Seyahat Uyarısını Uzatıyor: Türkiye de Listede!

Alman hükûmeti, Avrupa dışı 160’dan fazla ülkeye yönelik devam eden seyahat uyarısını, Ağustos sonuna kadar uzatma kararı aldı. Kararın bugün Bakanlar Kurulu’nda onaylanması bekleniyor.
10 Haziran 2020

Almanya, Avrupa dışı tam 160 ülkeye yönelik devam eden seyahat uyarısını, 31 Ağustos tarihine kadar uzatmaya hazırlanıyor. Yerel medyada yer alan haberlere göre, sadece belirli şartları yerine getiren bazı ülkelerin bu uygulamadan dışında tutulacağı kaydedilirken, bu şartların belirlenmesinde, vaka sayıları, sağlık sisteminin durumu, test kapasiteleri, hijyen kuralları ve seyahat kısıtlamaları gibi faktörlerin rol oynayacağı belirtildi.Buna göre hangi ülkelerin bu listenin dışında tutulacağı merakla bekleniyor. Kararın bugün Bakanlar Kurulu’nda onaylanması bekleniyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, 17 Mart 2020 tarihinde, koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 200 ülkeye yönelik seyahat uyarısı ilan etmişti. Seyahat uyarısı daha önce sadece can tehlikesinin bulunduğu savaş bölgeleri için yapılıyordu. Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz hafta, seyahat uyarısının 31 Avrupa ülkesine 15 Haziran’dan itibaren kaldırılacağını duyurmuştu.

Türkiye, yapılan anketlerde, Alman turistlerin en çok tercih ettiği üçüncü ülke konumunda. Buna göre sadece Türkiye değil, Almanya’daki turizmcilerin gözü de bugünkü çıkacak karara yönlenmiş durumda.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş