Toplum

Hollanda’da Türkiye Kökenli İş Adamına Sokakta İnfaz

Hollanda’da Türkiye kökenli Mehmet Kılıçsoy, kar maskeli iki kişi tarafından sokak ortasında infaz edildi. Ülkede son yıllarda öldürülen Türkiye kökenlilerin sayısı 11’e yükseldi.
09 Temmuz 2020
@Shutterstock

Hollanda’nın Nijmegen kentinin Beuningen semtinde Trabzonlu iş adamı Mehmet Kılıçsoy (49) işe gitmek isterken sabah 8:30 sularında sokak ortasında silahlı saldırıya uğradı. Sabah’da yer alan habere göre görgü tanıkları, katil zanlılarının kar maskeli olduklarını ve beş el ateş ettiklerini dile getirdi. Kurşunlara hedef olan 3 çocuk babası Kılıçsoy, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Öldürülen Türkiye Kökenlilerin Sayısı 11’e Yükseldi

Katil zanlılarının üzerlerinde boyacı kıyafeti olduğu ve kaçtıkları minübüsün olay yerinden 7 kilometre ötede terkedilmiş olarak bulunduğu aktarıldı.

Son yaşanan olayla Hollanda’da 2,5 yılda öldürülen Türkiye kökenlilerin sayısı 11’e yükseldi. Bu cinayetlerinin failleri ise henüz yakalanamadı. Hollanda’da faili meçhul cinayetlere kurban giden Türkiye kökenlilerin hepsinin ortak özelliği ise iş adamı olmaları.

Mehmet Kılıçsoy cinayeti ile ilgili Hollanda polisinin başlattığı soruşturma sürüyor.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş