YENİ ZELANDA
Gündem

Yeni Zelanda Saldırganı Ömür Boyu Hapis Cezası Aldı: Cami İmamı Camia’ya Konuştu

Yeni Zelanda'da 2 camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi şehit eden terörist, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
27 Ağustos 2020
Yeni Zelanda'da saldırıya uğrayan Nur Camii İmamı Gamal (Cemal) Fouda

Yeni Zelanda saldırganı  olarak bilinen, Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki 2 camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi şehit eden, 49 kişiyi de yaralayan terörist, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Christchurch Yüksek Mahkemesi’nde görülen davanın hüküm duruşmasında cezayı okuyan Hakim Cameron Mander, katilin 51 cinayet, 40 ayrı cinayete teşebbüs ve bir terörizm suçundan hüküm giyerek, şartlı tahliye olmaksızın müebbet hapis cezası aldığını açıkladı.

Nur Cami İmamı Fouda:  “Adalet Yerini Buldu”

Yeni Zelanda Nur Cami İmamı Gamal Fouda, çıkan müebbet hapis cezası kararından sonra Camia’ya konuştu. İmam Fouda, “Sevdiklerimizi hiçbir ceza geri getirmeyecek. Bir Yeni Zelandalı olarak adalet sistemimize inanıyorum ve adalet yerini buldu. Bu teröristin bir daha dışarı çıkıp sokakta yürüme şansı asla olmayacak, teşekkür ederim.” diye konuştu.

Fouda saldırının kurbanlarının yakınlarının mahkemede dinlenilmesinden dolayı adalet sistemine teşekkür etti.  Fouda “Bu adamın nefretinin bize yaptıklarına dair kişisel hikayelerimizle yüzleşme şansı önemliydi. Bu birçokları için acı vericiydi ama  kederimizin ve kayıplarımızın duyulmasına imkân veren  adalet sistemine minnettarım. Ona da kalbimiz kırılırken; bizim insan ve topluluk olarak kırılmadığımızı gösterdik. Biz biriz.” dedi.

Bu kararın önemli bir adım olduğunu da ifade eden Fouda, “Şimdi işimiz, hayatımızdaki tüm eylemlerimizle, sevginin nefrete karşı nasıl galip geleceğini göstermek.” diye  de kaydetti. Fouda daha önce de Camia’da yer alan söyleşisinde nefretle mücadele mesajı vermişti.

Yeni Zelanda saldırganı Hakkındaki 51 Cinayet Suçunu Kabul Etti

Dünkü duruşmada kendi savunmasını okumamayı tercih eden teröristin ifadesi, avukat aracılığıyla okunmuştu. Terörist, hakkındaki 51’i cinayet, 40’ı cinayete teşebbüs ve 1’i de terör saldırısı olan suçlamaların tamamını kabul etmişti. Beyaz ırkın üstünlüğünü savunan aşırı sağcı teröristin, 4 günlük yargılamanın ardından ömür boyu hapse mahkum edilmesi bekleniyordu. Terörist, Christchurch kentindeki Nur ve Linwood Camilerine 15 Mart 2019’da cuma namazında otomatik silahlarla terör saldırısında bulunmuştu.

Yeni Zelanda ve tüm dünyada tepkiyle karşılanan saldırıda, 1’i Türk 51 kişi hayatını kaybetmiş, 2’si Türk 49 kişi ise yaralanmıştı.(C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş