Almanya
Gündem

Savcılık Hanau Saldırganının Babasına Dava Açtı

Hanau Savcılığı, mağdurların ailelerine hakaret suçlamasıyla Hanau saldırganı Tobias R.'nin babası, Hans-Gerd R.’ye dava açtı.
16 Şubat 2021
@Facebook

Almanya’nın Hanau kentinde 9 kişinin ölümüne sebep olan Hanau saldırganı Tobias R.’nin babası Hans-Gerd R., 29 Aralık’ta evinin yakınlarında yapılan protesto nedeniyle Hanau Savcılığına şikâyette bulunmuştu. Hans-Gerd R. şikâyet mektubunda, polisin kendisini “vahşi yabancılardan” korumadığını iddia etmişti. Bunun üzerine Hanau Savcılığı, 73 yaşındaki Hans-Gerd R.’ye hakaret suçu nedeniyle dava açtı.

“23 MAYIS 1949 ANAYASASINA BOYUN EĞMELİLER”

Bild gazetesinde yer alan habere göre, Hans-Gerd R. şikâyet mektubunda “vahşi yabancılar” grubunun “çenelerini kapatıp, Alman halkına ve 23 Mayıs 1949 tarihli anayasaya boyun eğmeleri” gerektiğini belirtiyor. Hanau Başsavcısı Dominik Mies, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, bu tarz ırkçı hakaretlerin tolere edilebilir olmadığını ve Hanau Savcılığı tarafından tüm sonuçlarıyla takip edileceğini belirtti.

“ŞÜPHELERİMİZ VE KORKULARIMIZ ARTTI”

Öte yandan 19 Şubat 2020’de öldürülen Hamza Kurtovic’in babası Armin Kurtovic, kurbanların ailelerinin sözcüsü olarak yaptığı açıklamada, “Şüphelerimiz ve korkularımız arttı. Hanau saldırganının babası ırkçılık içeren söylemlerden çekinmiyor. Bu tutumu oğlunun eylemlerini desteklediğini gösteriyor.” dedi. Yaşanan gelişmelerin kendilerini endişelendirdiğini ifade eden Kurtovic, ırkçı söylemlerinden ötürü Hans-Gerd R.’nin oğlu Tobias R.’yi azmettirmiş olabileceğine dikkat çekti.

DAHA ÖNCE NELER OLMUŞTU?

Hans-Gerd R. daha önce de Hanau kurbanlarını unutturmamak için dikilen anıtların “halkı kışkırttığını”  ileri sürüp kaldırılmasını istemişti. Oğlunun suçsuz yere öldürüldüğünü iddia ederek, Federal Başsavcılığa gönderdiği bir mektupta, ırkçı ifadelerle mağdur aileleri ölümle tehdit ettiği de iddia edilmişti.

Özel harekat timinin düzenlediği operasyonda, saldırıyı gerçekleştiren ırkçı terörist 43 yaşındaki Tobias R. ve 72 yaşındaki annesi evinde ölü bulunmuştu. Hanau saldırganı Tobias R.’nin avcılık belgesi olduğu ve ardında bir mektupla video bıraktığı da kaydedilmişti. (fy)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş