Almanya
Gündem

Hanau’da Irkçı Saldırıda Hayatını Kaybedenler Anılıyor

IGMG Hanau İslam Cemiyeti 15-21 Şubat günlerini, 19 Şubat 2020’de Hanau kentindeki menfur saldırının kurbanlarını anma haftası ilan etti. Irkçı saldırıda hayatını kaybedenler, bir hafta boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle anılacak.
15 Şubat 2021
IGMG Hanau İslam Cemiyeti @Foto: Camia

Almanya’da 19 Şubat 2020’de Hanau kentinde iki nargile kafe basılarak, 4’ü Türkiye kökenli 9 kişinin yaşamını yitirdiği ırkçı saldırının yıldönümü münasebetiyle anma programları düzenleniyor. İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Hanau İslam Cemiyeti de 15-21 Şubat günleri, ırkçı saldırının kurbanlarını çeşitli etkinliklerle anacak. IGMG Hanau İslam Cemiyeti Başkanı Hakkı Taşçı, ve IGMG Hanau İslam Cemiyeti’nin İmamı Mustafa Macit Bozkurt etkinlikleri Camia Haber’e değerlendirdi.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Hanau İslam Cemiyeti de 15-21 Şubat günleri, ırkçı saldırının kurbanlarını çeşitli etkinliklerle anacak.

“IRKÇI VE İSLAM DÜŞMANLIĞI İÇEREN SALDIRIYI KINIYORUZ”

IGMG Hanau İslam Cemiyeti Başkanı Hakkı Taşçı, “Yaşadığımız korkunç olayın ardından bir sene geçti. Cemiyet olarak bu süre zarfında kurbanların ailelerinin yanında olmaya çalıştık. Bu ırkçı ve İslam düşmanlığı içeren saldırıyı kınıyoruz. Hafta içi her gün sosyal meydadan bildiriler yayınlayacağız.” dedi. Cemiyetin yaptığı açıklamaya göre bir hafta boyunca “HanauStehtZusammen” (Hanau’da Birlik İçerisindeyiz) hashtag’i altında sosyal medyada ırkçılık karşıtı mesajlar yayımlanarak, toplumda ırkçılığa ve İslam düşmanlığına duyarlılığın artırılması amaçlanıyor. Ayrıca 15 Şubat’ta Hanau İslam Cemiyeti’nin giriş kapısına ve binanın çeşitli noktalarına saldırıda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu pankartlar asıldı.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Hanau İslam Cemiyeti de 15-21 Şubat günleri, ırkçı saldırının kurbanlarını çeşitli etkinliklerle anacak.

“ÇEŞİTLİLİK TOPLUMUN YARARINA OLAN TOPLUMSAL BİR GERÇEK”

Cemiyet, 17 Şubat günü yine sosyal medyadan (Facebook, Instagram ve Youtube) küçük bir kız çocuğunun 19 Şubat saldırısı ile alakalı babasına sorular sorduğu ve yanıt beklediği kısa bir film yayınlayacak. IGMG Hanau İslam Cemiyeti’nin İmamı Mustafa Macit Bozkurt sosyal medyada yayınlanan nefret söylemlerinin, kışkırtmaların ve ırkçılığın ne kadar tehlikeli boyutlara taşınabileceğine dikkat çekerek, ırkçı paylaşımlara ve nefret söylemlerine karşı sosyal medyada kararlılıkla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Bozkurt, çeşitliliğin toplumsal bir gerçek olduğunu ve bunun da tüm toplumun yararına olduğunu belirterek, “Bu bilinç okullarda çocuklara ve gençlere aşılanmalı.” dedi.

İmam Bozkurt “Bir hafta boyunca, ırkçı saldırıda hayatını kaybeden 9 gencimizi rahmetle birlikte yâd edeceğiz, hatırlayacağız. Yaşanan menfur saldırıyı yeniden telin edeceğiz. Irkçılığın ve İslam düşmanlığının nelere yol açabileceğini topluma duyuracağız.” ifadelerini kullandı.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Hanau İslam Cemiyeti de 15-21 Şubat günleri, ırkçı saldırının kurbanlarını çeşitli etkinliklerle anacak.

ETKİNLİKLER SOSYAL MEDYADAN CANLI OLARAK TAKİP EDİLEBİLECEK

Cemiyet Başkanı Hakkı Taşçı, 18 Şubat günü yaşamını yitirenler için saat 20:00’de Kur’an-ı Kerim okunacağını, 19 Şubat Cuma günü ise, Cuma namazı öncesinde saat 11:30’da sela verileceğini ve 12:45’te cuma hutbesinin canlı olarak Youtube kanallarından takip edilebileceğini belirtti. (fy)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş