ALMANYA
Gündem

Alman Polisinde Aşırı Sağ Depremi! 34 Karakola Baskın Düzenlendi

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde aşırı sağ şüphesiyle 34 karakola baskın düzenlendi. 29 polis hakkında soruşturma başlatıldı.
16 Eylül 2020

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinde aşırı sağ şüphesiyle, 25’i Essen’den olmak üzere 29 polis hakkında soruşturma başlatıldı. Şüpheli polislerin açığa alındığı kaydedildi. KRV İçişleri Bakanı Herbert Reul, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 29 polis memurunun en az beş aşırı sağ sohbet gruplarına dahil olduğun tespit edildiğini kaydetti.  Reul, Düsseldorf’ta yaptığı açıklamada, bu sabah itibariyle çeşitli karakollara ve 14 şüphelinin evine bu nedenle baskınlar düzenlendiğini duyurdu. Herbert Reul, “Bu, KRV polisinin bir rezaletidir. Bunlar, sadakat yemini etmiş polisler.” diye konuştu.

“Çok berbat ve iğrenç kışkırtmalardan söz ediyoruz”

Belirtilen sohbet gruplarının ise 29 polis memuru tarafından kullanıldığı ve bu gruplarda aşırı sağcı içeriklerin paylaşıldığı belirtildi. Bu gruplarda paylaşılan içeriklerle alakalı da konuşan Bakan Reul, “Bu noktada çok berbat ve iğrenç kışkırtmalardan söz ediyoruz.” diye kaydetti. Bunların arasında bir gaz odasında bulunan bir mültecinin ve Adolf Hitler’in resimlerinin de bulunduğunu belirtti. Bakan Reul, toplamda 126 resmin paylaşıldığını belirtirken, bu sohbet gruplarının ilkinin 2012, en yenisinin ise 2015 yılında oluşturulduğunu sözlerine ekledi.

“Münferit bir problem olarak görmek için çok fazla bir durum”

Bakan Reul, özellikle Essen Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik özel bir denetim yapılacağını kaydetti. Reul, KRV polisindeki aşırı sağ problemiyle ilgili son olarak, “Bu, yapısal bir problemden bahsetmek için kesinlikle çok az, münferit bir problem olarak görmek için ise çok fazla bir durum.” diye konuştu.

Polislerin el konulan cep telefonları ile ilgili incelemeler de devam ederken, daha fazla aşırı sağcı içeriğine ulaşma ihtimalinin de büyük olduğu ifade ediliyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş