Gündem

Almanya’nın Herne Kentinde “Komşuna El Uzat” Aksiyonu

Almanya'nın Herne kentinde İslam Toplumu Herne Şubesi ve Hasene işbirliğinde “Komşuna El Uzat” projesi kapsamında ihtiyaç sahiblerine yardım paketleri ulaştırıldı.
22 Ekim 2020
İslam Toplumu Herne Şubesi "Komşuna El Uzat" projesi @Facebook

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yer alan Herne kentinde Müslümanlar, karantinaya alınan komşularına temel ihtiyaçlarını karşılamaları için yiyecek paketi yardımı yapıyor. İslam Toplumu Herne Şubesi ve Hasene işbirliğinde “Komşuna El Uzat” projesi kapsamında gerçekleştirilen yardımlar büyük takdir topladı.

DİN, DİL VE IRK AYRIMI GÖZETMEKSİZİN YARDIM EDİLDİ

Son dönemde artan vaka sayıları nedeniyle karantinada olanların sayısının arttığı Herne’de din, dil ve ırk ayrımı gözetilmeksizin her gün 10 kişiye yardım ulaştırılıyor. İslam Toplumu Herne Şube Başkanı İsmail Bacanak yapılan çalışmaların Herne ve civarındaki tüm kurum ve kuruluşlara örnek teşkil ettiğini belirtti.

YARDIMLAR SAHİPLERİNE TEMASSIZ TESLİM EDİLİYOR

İsmail Bacanak proje ile alakalı, “Amacımız bu zorlu süreçte çevremizdeki ihtiyaç sahiblerine yardımcı olmak. Yardım paketlerini hijyen kurallarına uyarak hazırlıyoruz ve yerlerine ulaştırıyoruz” ifadelerini sözlerine ekledi. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri dağıtımı gerçekleştirilen yardımlar, yine pandemi tedbirleri kapsamında ihtiyaç sahiplerine temassız olarak teslim ediliyor.

“KOMŞUNA EL UZAT” GENÇLİK TEŞKİLATLARININ BİR PROJESİ

Avrupa’da İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Gençlik Teşkilatı ve Kadınlar Gençlik Teşkilatı, Avrupa’nın tamamına yayılan koronavirüs nedeniyle tedbir amaçlı toplu faaliyetlerini durdurmuştu. Öte yandan insanların bu zor zamanlarında farklı ve alternatif çalışma yolları arayan IGMG Gençlik ve Kadınlar Gençlik Teşkilatı, çeşitli projeler başlattı. Bunlardan birisi olan “Komşuna El Uzat” projesi kapsamında ihtiyaç sahibi yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşların gerekli alışverişleri yapılıp evlerine götürülüyor. Proje, yaşlılar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş