FRANSA
Gündem

Fransa’da Camiye Tehdit: “Savaş Başladı, Sizi Ülkemizden Çıkaracağız”

Fransa’da bulunan Vernon kentindeki bir camiye tehdit mektubu gönderildi. Mektupta, “Savaş başladı, sizi ülkemizden çıkaracağız. Samuel’in ölümünün hesabını vereceksiniz” ifadeleri yer aldı.
28 Ekim 2020
@Shutterstock

Fransa’nın kuzeyindeki Vernon kentindeki caminin posta kutusuna bırakılan bir notta, Türklere, Araplara ve cami cemaatine yönelik ölüm tehdidi ve hakaret mesajları yer aldı. “Savaş başladı, sizi ülkemizden çıkaracağız. Samuel’in ölümünün hesabını vereceksiniz” ifadelerinin yazıldığı mesajda, başörtülü Müslüman kadınlara yönelik çirkin ifadeler de kullanıldı.

“Fransa’da Güvende Değiliz, Fransa’dan Ayrılacağız”

Öte yandan Fransa İslamofobi ile Mücadele Kolektifi (CCIF) kuruluşu, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin Müslümanlara yönelik tutumu nedeniyle güvende olmadıklarını ve çalışmalarını bundan sonra Fransa dışında sürdüreceklerini bildirdi. Açıklamada ayrıca, ülkede son bir haftadır dernek hakkında kesintisiz şekilde iftiraların atıldığı ve çok sayıda hakarete maruz kalındığı belirtildi.

MACRON, MÜSLÜMANLARI HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Fransa’da 16 Ekim’de Hazreti Muhammed’e hakaret içerikli karikatürleri derste öğrencilerine gösteren bir öğretmenin başının kesilerek öldürülmesinin ardından, Macron’un büyük bir kısmının İslam’ı ve Müslümanları hedef alan açıklamalarda bulunması ile Hazreti Muhammed’e hakaret içerikli karikatürlerin binaların duvarlarına yansıtılması İslam dünyasında tepki ve protestolarıyla karşılaşmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron açıklamasında, Hazreti Muhammed’e yönelik karikatürleri yayınlamaktan vazgeçmeyeceklerini söylemişti. Macron’un bu açıklamaları İslam dünyasında tartışmalara ve protestolara yol açmıştı.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş