Gündem

Avusturya’da Aşırı Sağcı Suç Örgütüne Operasyon Düzenlendi

Avusturya’da aşırı sağcı suç örgütüne düzenlenen operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi. İçişleri Bakanı Karl Nehammer, organize suç ağının Almanya‘da silahlı örgüt kurmaya çalıştığını belirtti.
13 Aralık 2020
@Shutterstock

Avusturya’da aralarında aşırı sağcıların da bulunduğu uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yapan organize suç örgütüne yönelik operasyonda 70’in üzerinde silah ele geçirildi, 7 kişi gözaltına alındı.

OPERASYONDA 70’İN ÜZERİNDE SİLAH, 100 BİNİN ÜZERİNDE MERMİ ELE GEÇİRİLDİ

İçişleri Bakanı Karl Nehammer, Viyana Emniyet Müdürü Gerhard Prüstl ve Viyana Organize Suçla Mücadele Birimi Müdür Yardımcısı Michael Mimra, düzenledikleri ortak basın toplantısında, silahlı örgüt kurmaya çalışan aşırı sağcı yapıya yönelik operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Nehammer, aşırı sağcı suç ağına yönelik operasyonda çoğu uzun namlulu, otomatik ve yarı otomatik 70’in üzerinde silah, 100 binin üzerinde de merminin ele geçirildiğini söyledi.

ALMANYA’DA SİLAHLI ÖRGÜT KURMAK İSTİYORLARDI

Operasyonda 5’i Avusturya’dan, 2’si ise Almanya’dan 7 kişinin gözaltına alındığını bildiren Nehammer, uyuşturucu ve silah ticareti yapan, organize suç oluşumlarıyla yakın temasta bulunan aşırı sağcıların “Almanya’da silahlı örgüt kurmaya” çalıştıkları bilgisini paylaştı.

YAPI ALMANYA’DAN YÖNETİLİYOR

Viyana Organize Suçla Mücadele Birimi Müdür Yardımcısı Michael Mimra da operasyona ilişkin soruşturmanın Ekim ayında başladığını belirterek, Almanya’dan Avustuya’ya uyuşturucu kaçakçılığı yapan kişilere yönelik yürütülen teknik takipte söz konusu aşırı sağcı ağın izlerine rastladıklarını ifade etti. Mimra, Almanya’dan yönetilen yapının, uyuşturucu ticaretinden elde ettikleri gelirle yasa dışı yollarla silah temin ettiklerinin belirlendiğini söyledi.

GÖZALTINA ALINANLAR RADİKAL SAĞCI GRUPLARLA BAĞLANTILI ÇIKTI

Gözaltına alınan kişilerden 53 yaşındaki bir Avusturyalı’nın emniyet birimleri tarafından tanınan bir suçlu olduğunu kaydeden Mimra, şahsın sicilinin uyuşturucu ve silah kaçakçılığı suçlarıyla dolu olduğuna dikkat çekerek, yakalananlar arasında radikal sağcı gruplarla bağlantı tespit edilen kişilerin de bulunduğunu aktardı. Mimra, soruşturma kapsamında emniyet güçlerinin ele geçirilen materyalleri detaylı şekilde incelediğini, soruşturmanın gizliliği açısından daha fazla bilgi paylaşılmayacağını sözlerine ekledi. (AA,C)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş