ALMANYA
Gündem

PayPal Kullanıcıları Dikkat: Dolandırıcılar Hesapları Bu Metodla Ele Geçiriyor!

Almanya’da dolandırıcıların, yaklaşık 20 milyon kişi tarafından kullanılan online ödeme sistemi PayPal’daki kullanıcı hesaplarını, çeşitli metotlarla ele geçirdiği ortaya çıktı.
25 Aralık 2020
@Shutterstock

Almanya’da dolandırıcıların, ülkede özellikle koronavirüs salgını döneminde çokça kullanılan online ödeme sistemi Paypal üzerinden vatandaşları ağına düşürdüğü ortaya çıktı. Buna göre dolandırıcıların, sahte PayPal web sitesi oluşturup, potansiyel kurbanların bilgilerine ulaşmaya çalıştıkları belirtildi.

“Hesabınızda anormal bir hareketlilik söz konusu”

Bunun için dolandırıcıların, kurbanlara mail yoluyla ulaştıkları kaydedildi. Bu mailde, kurbanın PayPal hesabında anormal bir hareketliliğin söz konusu olduğu ve hesabın korunması için harekete geçmesi yönünde talepte bulunulduğu belirtildi. Maildeki link üzerinden orjinal PayPal sitesiyle büyük benzerlik taşıyan farklı bir siteye yönlenildiği kaydedildi. Mağdurların, bu sitede PayPal hesap bilgilerini girmeleri durumunda, bu bilgilerin dolandırıcıların eline geçtiği ifade edildi.

Yardım kuruluşları adına sahte fatura metodu

Öte yandan gözlemlenen bir diğer metodun ise çeşitli yardım kuruluşları adına oluşturulan sahte faturalar olduğu ifade edildi. Ancak bu metodda önemli bir detay söz konusu; kurbana gelen bildiri, PayPal’ın kendisinden geliyor ve PayPal’in orjinal sitesinde “bekleyen ödemeler” kısmında göze çarpıyor. Şirketin bu sorunla ilgili çalışmalar başlattığı ve bu gibi sahte faturaların kendilerine bildirilmesi yönünde açıklama yaptığı belirtiliyor.

PayPal Hesabımı nasıl koruyabilirim?

PayPal hesabınızı dolandırıcılardan korumak için bir dizi güvenlik önlemleri mevcut. PayPal’da gerçekleştirilecek işlemler, asla herkese açık ücretsiz WiFi ağları üzerinden yapılmamalı. Dolandırıcılar çoğu zaman bu gibi güvensiz ağları fırsat bilip, cihazlarda bulunan bilgilere ulaşabiliyor. Önemli olan bir diğer nokta ise iyi bir şifrenizin olması. Buna göre zorluk derecesi yüksek şifre seçimine özen gösterilmeli.

İki faktörlü doğrulama kimliği

Hesabınızın daha da güvenli olması için ayrıca iki faktörlü kimlik doğrulama fonksiyonunu aktif hâle getirebilirsiniz. Burada iki seçenek mevcut; birincisi, hesabınıza giriş yaptığınız her defa telefonunuza kısa mesaj yoluyla bir kod gönderiliyor. İkincisi, hesap, bir kimlik doğrulama uygulamasına bağlanıyor. Bunun için birçok uygulama mevcut. Hesabınızı korumanın bir diğer yolu ise PayPal’a özel, pin kodu fonksiyonu. Bu fonksiyon ile uygulamaya özel 4 ila 8 haneli bir pin kodu oluşturabilir, hesabınızı daha güvenli hâle getirebilirsiniz.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş