Gündem

Belçika 1 Mart’a Kadar Giriş-Çıkışları Kapattı

Belçika hükümeti, ailevi, sağlık ve eğitim gibi mecburi olmayan gerekçeler haricinde ülkeye girişleri yasakladı. İkamet izni bulunanlar ve vatandaşlar bu yasak kapsamı dışında tutuldu.
23 Ocak 2021

Belçika uyguladığı koronavirüs salgını önlemlerine tüm sınır kapılarını kapatmayı da ekledi. Başbakan Alexander De Croo yaptığı açıklamada, sağlık, eğitim ve ailevi sebepler gibi mecburi olmayan gerekçeler haricinde ülkeye giriş ve çıkışların durdurulduğunu bildirdi.

Ülkeye giriş ve ülkeden çıkış yasağı kara, deniz ve hava ulaşımının hepsinde uygulanacak. Sadece sınır ötesi çalışma amaçlı günlük seyahatler serbest olacak.

Belçika vatandaşları ya da ülkede ikamet izni olanlar bundan istisna tutuluyor. Ancak, bu kişilerin ülkeye girişte test olmaları ve 1 haftalık karantinaya girmeleri gerekiyor. Bir haftalık karantina sonrasında ikinci bir test daha yapılacak.

Riskli bölgerden gelenlerin karantinası ise 10 güne çıkarılırken, Başbakan Alexander De Croo, bu kararla Belçika sınırlarına duvar örmek istemediklerini, ama, ülkeye giriş için makul bir gerekçenin de bulunması gerektiğini söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş