Gündem

Seda Başay Yıldız’ın Yeni Evinin Adresi de Irkçıların Eline Geçti

‘NSU 2.0’ imzalı ölüm tehditleri alan avukat Seda Başay Yıldız'ın tehditler sonrası taşındığı yeni evinin adresinin de ırkçıların eline geçtiği ortaya çıktı.
11 Mart 2021
Seda Başay Yıldız@ Foto: AA

‘NSU 2.0’ imzalı ölüm tehditleri alan avukat Seda Başay Yıldız, can güvenliğinin sorumluluğunu üstlenmeyi reddeden Hessen Eyaleti’ne dava açmaya hazırlanıyor. DW Türkçe’ye konuşan Seda Başay Yıldız, ölüm tehditleri nedeniyle taşındığı yeni evinde polislerin incelemeler yaptığını ve konut güvenliğinin güçlendirilmesi için tavsiyelerde bulunduğunu, ancak eyalet İçişleri Bakanlığı’nın bu maliyetleri üstlenmeyi reddettiğini söyledi. Bu yüzden konuyu yargıya taşıyacağını Hessen Eyaleti İçişleri Bakanlığı’na karşı dava açacağını söyledi.

Seda Başay Yıldız: “Ölüm Tehditleri Almaya Devam Ediyorum”

Ölüm tehditleri almaya da devam eden Yıldız, bugüne kadar 15’ten fazla tehdit maili ve faks aldığını belirterek, son olarak 19 Şubat’ta, 9 göçmen kökenli kişinin öldürüldüğü Hanau’daki ırkçı katliamın birinci yıl dönümümde yeni bir tehdit maili aldığını söyledi. Aşırı sağcı tehditlere karşı sergilediği cesaret nedeniyle Ludwig-Beck Ödülü’nün kendşisine verileceğini söyleyen Yıldız, Bu tehdit mesajında da buna atıfta bulunulduğunu aktardı. Mektubda, ‘Ölüm cezasını hak ettin, çünkü ödüle ismini veren kişinin ismini bir Türk olarak lekeledin’ ifadelerinin yazdığını aktardı.

Yeni Evinin Adresi de Irkçıların Eline Geçti

Öte yandan aldığı tehditler sonrası adresini değiştiren ve gizli tutulan Seda Başay Yıldız’ın yeni adresinin de, aile fertlerimin isimleri ve, doğum tarihleri ile birlikte Darknet’te paylaşıldığını söyledi. Polisin yeni adresi için gizlilik güvencesi verdiğini hatırlatan Yıldız, “Bu adrese nasıl ulaşıldı, bilmiyorum. Polis, ‘Çok kişi görmedi, gece saatlerinde paylaşıldı, hemen sildik’ bilgisini verdi. Ancak artık yeni adresim de yayıldı.” ifadelerini kullandı. Seda Başay Yıldız, Bu tehditlere boyun eğmeyeceğini bir kez daha yeniledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş