TÜRKİYE
Gündem

Türkiye’ye Girişlerde Yeni Dönem 15 Mart’ta Başlıyor

15 Mart’tan itibaren Türkiye’ye giriş yapacak kişiler, hareket etmeden önce dijital ortamda ‘Türkiye Giriş Formunu’ doldurması gerekecek.
12 Mart 2021
Kapıkule Sınır Kapısı @AA@ değişiklikler Camia

Almanya’da olduğu gibi, Türkiye’ye giriş yapacakların da hareket etmeden önce dijital ortamda ‘Türkiye Giriş Formunudoldurması istendi15 Mart itibariyle Türkiye’ye seyahat edecek tüm yolcuların uçuşlarından önceki 72 saat içerisinde https://register.health.gov.tr adresindenTürkiye Giriş Formunudoldurmaları gerektiği duyuruldu.

Formu Doldurmayan Kişiler Ülkeye Giremeyecek

Doldurulan bilgilerle otomatik olarak kişiye özel oluşturulan HES Kodu sayesinde yolcunun seyahati sırasında temas ettiği kişilerin Kovid-19 hastası veya temaslısı olması durumunda yolcuya ulaşılabilecek. Bu nedenle verilen bilgilerin doğruluğu ve güncelliğinin önemli olduğu bildirilirken online formu doldurmayan yolcuların ülkeye kabul edilmeyeceği söylendi. 

Türkiye’den dış hat transit devamı olan yolculardan online form istenmeyecek.

PCR Test Zorunluluğu 15 Nisan’da Kalkıyor

Öte yandan Türkiye’ye girişte istenen PCR testi zorunluluğunun 15 Nisan’da kaldırılacağı öne sürüldü. Nisan ayından itibaren yeni sezonu açmaya hazırlanan tur operatörlerinin türizmin önünde duran en büyük sorunun, Türkiye’ye girişte PCR testi olduğunu bakanlarla paylaştı. Bakanların da test zorunluluğunun süresinin 26 Mayıs’tan 15 Nisan’a çekilmesi ne olumlu baktıkları, son kararı Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun vereceği bildirildi

Koronavirüsle mücadele tedbirlerikapsamında 30 Aralık’ta başlatılan ve 1 Mart’ta sonlandırılması planlanan Türkiye’yegidenlere ‘PCR testi ibrazı zorunluluğuuygulamasına yeni bir karar alınıncaya kadardevam edileceği bildirildi.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş