Osnabrück Üniversitesinde Yeni Yüksek Lisans Bölümü: “Göç Toplumunda Sosyal Hizmet”

Osnabrück Üniversitesinde Yeni Yüksek Lisans Bölümü: “Göç Toplumunda Sosyal Hizmet”

Osnabrück Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekim 2021’de “Göç Toplumunda Sosyal Hizmet” adı altında yeni bir yüksek lisans bölümü açmayı hedefliyor.

Leyla Ünal

Ekim 2021 itibarıyla Osnabrück Üniversitesi “Göç Toplumunda Sosyal Hizmet” yüksek lisans bölümü ile öğrencilerine yeni bir bölüm sunmaya hazırlanıyor. “Göç kavramı tüm toplumu ilgilendiren bir alan.”, diyen İslam Bilimci Dr. Michael Kiefer bölümün kuruluş aşamasındaki çalışmalara İslam Teoloji bölümü yanı sıra Katolik ve Protestan Teoloji bölümlerinin de katılacaklarını açıkladı.

Alman basınındaki haberlere göre bölüm ile bilhassa dernek çalışmalarına katkı sağlayabilecek nitelikli elemanların yetiştirilmesini hedeflediklerini söyleyen Kiefer, öğrencilerin farklı dinleri, kültürleri ve âdetleri öğrenmeleri, spesifik olaylarda kişilerin kültürel veya inanç kaynaklı davranışlarını anlayabilmelerini ve karşılaştıkları durumları yapıcı yönde yönetebilmelerinin amaçlandığını ekledi. Kiefer bölüm mezunlarının camilerde nitelikli eleman olarak üç yıl boyunca hizmet verdiklerinde, çalışmaları Çocuk ve Gençlik Yasası gereğince kabul görülürse, kendilerine maaş bağlanabileceğini de belirtti.

Kiefer ikili bir stratejiden bahsederek, “ilk olarak, ‘aktörlerin’ nitelikli olması gerekir. Daha sonra yapıları adım adım daha profesyonel hale getirebilirsiniz. Dolayısıyla, örneğin, daha sonra bir dernek çatısı altında bir araya getirilebilecek sosyal hizmetleri destekleyici dernekler kurulabilir” dedi.