Yazarlar

Müslümanlar Gittikleri Yeri İhya Eder, İnşa Eder

İslam tarihine baktığımızda Müslümanların daha ilk yıllarından beri gittikleri her yeri inşa ve ihya etme çabalarını görürüz.
01 Nisan 2021

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Medine’ye hicret ettiğinde yaptığı ilk iş burada hemen bir mescit inşa edilmesi olmuştur. Resûllullah kendi kalacağı evden önce mescit inşaatına başlamış ve Müslümanlar elbirliğiyle Kuba Mescidini inşa etmiştir. Bu uygulama İslam tarihi boyunca da devam etmiştir. Dünyanın hangi coğrafyasına giderseniz gidin bir yerde Müslümanlar varsa mutlaka onlara ait bir camileri, mescitleri vardır.

Müslümanlar gittikleri yerlerde elbette ki sadece camiler inşa etmediler. Okullar, köprüler, yollar, döneminde dünyanın en iyileri olan su kanalları gibi insanların ihtiyacına yönelik her şey onların gündeminde oldu. Dünyanın ilk üniversitesini kuran Müslüman kadın Fatima El-Fıhri işte bu bilinçle hareket etti. Avrupa topraklarında turist akınına uğrayan El-Hamra Sarayı ve Endülüs bölgesindeki muhteşem tarihî eserler İslam medeniyetinin bu topraklara bıraktığı miraslardır.

BULUNDUĞUMUZ YER VATANIMIZDIR

İslam Toplumu Millî Görüş ve ona bağlı tüm cemiyetler ve yapılar bulundukları ülkelerin hukukuna göre kurulmuştur ve o ülkelerin anayasalarına bağlıdır, herhangi bir paralel ajanda gütmeksizin hizmet etmektedir. Teşkilatımız ve tüm yapılarımız kendisine izafe edilen; siyasal İslam, din devleti kurma, ihvanı temsil etme ve takiyye, ifade ve düşünce özgürlüğüne karşı olma gibi tüm iftiraları reddetmektedir.

Kuruluşundan bugüne kadar bulundukları ülkelerde faydalı nesiller yetiştirme ve yaşadıkları ülkeleri vatan kabul etme felsefesinde olan teşkilatımız, her zaman kaos veya kargaşanın değil barış ve kalkınmanın yanında olmuştur. Tüm konularda hukuk ve anayasaya vurgu yapmış ve ona olan güvenini ifade etmiştir. Fransa’da imam şartnamesi ile ilgili Sayın İçişleri Bakanı’nın ifade ettiği gibi imamlar konseyi oluşumunu reddetmemiş, aksine bunun çok olumlu bir çalışma olduğunu ancak şartname maddelerini Müslüman federasyonların kendi tabanları ile müzakere etmesi gerektiğini vurgulamıştır.  Bunun yanı sıra şartnamede bulunan bazı maddelerin laik bir ülke olan Fransa anayasasına aykırı olduğunu ifade etmiş yine hukuk vurgusu yapmıştır.

Müslümanların kendilerini en çok ilgilendiren imamlarla ilgili konularda dahi onlarla söz hakkı vermeden emrivaki yapmak sonra da buna tepki gösteren kuruluşları çeşitli asılsız suçlamalarla itham etmek, vatandaşlarının huzur ve refahını düşünen yöneticilerin takip edeceği yol değildir. Fransız yetkililer Müslümanlara emrivaki yaparak değil istişare ederek kararlar almak durumundadır. Zira Strasburg’da yükselen Eyüp Sultan Camii de Avrupa’da Müslümanların bulundukları yeri ihya ve inşa bilinciyle bıraktığı güzel bir eser olarak Fransa’nın da gurur duyacağı bir yapı olacaktır.

 

Pin It on Pinterest

Paylaş